Redhawks värvar backen Anton Mylläri
Publicerad: 2017-05-22
Lagbygget
Lagbygget inför den kommande säsongen fortsätter och Redhawks har nästan en full trupp. Nästa pusselbit är den 26-årige backen Anton Mylläri som hämtas in från HockeyAllsvenskan och Västerås.

Malmö Redhawks fortsätter att bygga laget inför den kommande säsongen. I dag har backen Anton Mylläri, 26, skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

Mylläri kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Västerås, där han spenderat de två senaste säsongerna och där han även fått sin hockeyfostran. Totalt har han spelat 162 matcher i den näst högsta serien och till hösten är det dags för honom att debutera i SHL.

– Det känns väldigt bra att vara här och vara en del av Malmö Redhawks under den kommande säsongen. Jag vet att det kommer att krävas ett stenhårt jobb men jag ska ta tillvara på den här chansen, att få spela SHL-hockey, säger Anton Mylläri själv.

Den tidigare juniorlandslagsmannen är en defensivt stark back som gillar att spela fysiskt. Han är rörlig, har ett fint förstapass och besitter en god förmåga att läsa spelet.

– Anton är en spelare som vi har följt i vinter och även haft ögonen på tidigare. Han var en jättetalang i unga år. Vi ser en stor uppsida i honom och tror att han kan utvecklas till en bra SHL-spelare här hos oss. Martin Filander har haft honom tidigare och känner väl till honom både som person och som spelare. Vi tror att han kommer att passa väldigt väl in i vårt sätt att spela, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

De två senaste säsongerna har Anton Mylläri svarat för 28 poäng (6+22) på 84 matcher i HockeyAllsvenskan.

Anton är redan på plats i staden och kliver in i försäsongsträningen direkt.

{!B}

Christian Winnberg