Kanadensisk målvakt stärker upp
Publicerad: 2021-09-06
Oscar Alsenfelt är ännu inte helt återställd efter sin operation och fram till dess att han är tillbaka i fullgott slag förstärker Redhawks upp målvaktspositionen med den 33-årige kanadensaren Leland Irving. – Vi plockar hit Leland nu så att Oscar inte ska behöva stressa tillbaka, säger Patrik Sylvegård.

{!A}

Med Oscar Alsenfelt kvar på skadelistan efter den operation han genomgick under våren väljer Redhawks att agera. Leland Irving, 33, är målvakten som kommer bilda par med Daniel Marmenlind under inledningen av SHL-säsongen, under den tid som Alsenfelt fortsatt rehabtränar.

– Vi väljer att plocka hit Leland nu så att Oscar inte ska behöva stressa tillbaka, utan istället kunna träna ordentligt och vara i gott slag när han åter är redo för spel. Nu får vi in en rutinerad kille som kan avlasta Daniel Marmenlind under den tid som Oscar är indisponibel och det känns jättebra att vi kan få in honom till SHL-starten, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Leland Irving kommer närmast från spel i Bolzano, där han varit klubbens förstaval under de tre senaste säsongen och tagit dem till seger i grundserien under de två senaste åren. Sedan tidigare har han även rutin från KHL och finska SM-Liiga samtidigt som han även har 13 NHL-matcher på meritlistan.

Irving ansluter till truppen under veckan. Kontraktet gäller till den dag då Oscar Alsenfelt är tillbaka i speldugligt skick.

{!B} {!C}

Christian Winnberg