Karolin Malmquist förstärker Redhawks
2022-01-21
Redhawks har gjort klart med ett sista nyförvärv till den avslutande delen av säsongen i DamEttan och det fortsatta kvalet upp till SDHL. Det rör sig om den 21-åriga forwarden Karolin Malmquist, som ansluter från Leksand. – Tror att vi har väldigt goda chanser att ta oss hela vägen till SDHL, säger hon i en kommentar.

{!A}

Innan transferfönstret stängde skrev Karolin Malmquist, 19, på för spel i Redhawks under resterande del av den här säsongen. Forwarden kommer närmast från Leksand och hon finns tillgänglig redan till helgens matchen mot Hovås och Linköping.

– I Karolin får vi in en smart center som tar ansvar över hela banan och är klok i sina beslut där ute. Hon är fortfarande ung och har ett driv, att hela tiden bli bättre, och vi tror att hennes utveckling fortsatt kommer gå åt rätt håll med kontinuerlig speltid, där vi även ser en potential att hon ska kunna producera mer offensivt. Samtidigt sätter hon alltid laget framför jaget och vi är övertygade om att hon kommer att hjälpa oss i de tuffare matcherna som väntar under våren, säger Calle Wendt, sportchef och huvudtränare för Redhawks damlag, om sitt nyförvärv.

Karolin Malmquist kommer ursprungligen från Kil och har också Kils AIK som moderklubb. Sedan 2016 har hon representerat Leksand, där hon gick på hockeygymnasiet och även spelat 79 SDHL-matcher i klubbens färger. Men nu är det Redhawks som gäller.

– Jag har fått ett väldigt bra och professionellt intryck av klubben. I Malmö hoppas jag kunna fortsätta utvecklas individuellt och ta en större roll i laget. Gruppen som redan finns här är väldigt stark och har en hög potential. Min känsla är att vi har väldigt goda chanser att ta oss hela vägen till SDHL och jag ser verkligen fram emot att börja spela för klubben, säger Malmquist själv i en kommentar.

Kontraktet gäller för resterande del av den innevarande säsongen och Karolin Malmquist kommer att bära #9 på sin matchtröja.

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg