Carl-Johan Lerby skriver A-lagskontrakt
Förlängning2016-12-16
Carl-Johan Lerby förblir Malmö Redhawks trogen under resterande del av denna samt den kommande säsongen. Den 19-årige backtalangen har skrivit på ett A-lagskontrakt som innebär att han blir kvar i klubben han representerat sedan 14 års ålder.

Malmö Redhawks skriver A-lagskontrakt med Carl-Johan Lerby. Den talangfulle backen har haft en fin höst och tagit stora kliv i sin utveckling och gjort succé i SHL. Under säsongsinledning har han visat prov på ett mycket fint spel och nu har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resterande del av denna samt nästa säsong.

– Carl-Johan har under hösten på ett tydligt sätt visat att han är en skicklig spelare på nivån och han är faktiskt redan nu etablerad i SHL. Vi är givetvis glada att kunna skriva ett kontrakt med honom, som gör att han blir en del av laget under denna och nästa säsong, och vi ser honom som en viktig del av laget under lång tid framöver, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Redan i fjol gjorde Carl-Johan fem matcher i SHL med Malmö Redhawks och under hösten har han, efter en lyckad tid med IK Pantern, varit ett ständigt återkommande inslag i Redhawks laguppställning.

– Det är här jag vill vara. Jag känner mig trygg här och det känns som att jag kommit in bra i laget under hösten. Jag har utvecklats mycket under säsongen och ska försöka fortsätta att ta kliv, säger Carl-Johan Lerby själv efter att ha skrivit på kontraktet.

I HockeyAllsvenskan med IK Pantern blev det sju matcher, där han bl a avgjorde bortamötet med MODO Hockey, och sedan återkomsten i Redhawks har han medverkat i 20 SHL-matcher. Fler är att vänta under våren och kommande säsong.

Christian Winnberg