Landslagsforwarden klar för en fortsättning
2022-08-26
Till säsongen 2018/19 anslöt den nu 27-åriga forwarden Mia Bau Hansen till Redhawks. Nu står det klart att den danska VM-spelaren till hösten kliver in på sin femte raka säsong i klubben. – I Mia har vi en forward med internationellt snitt på sitt spel, säger Ellinor Rydell, huvudtränare och sportchef för Redhawks damlag.

{!A}

I går klev Mia Bau Hansen, 27, in i VM-turneringen på hemmaplan i Danmark när värdnationen ställdes mot de svenska Damkronorna. I dag står det klart att det blir en fortsättning i Sverige och Redhawks för ytterforwarden, då hon nu förlängt sitt kontrakt med klubben.

– Det är naturligtvis jättekul att Mia väljer att stanna kvar hos oss. I henne får vi en forward med internationellt snitt på sitt spel och med stor rutin från matcher på den högsta nivån. Hon är alltid som bäst när det gäller som mest och även om hon inte är den som hörs mest i omklädningsrummet så leder hon gruppen genom sitt sätt att agera ute på isen, säger Ellinor Rydell, sportchef och huvudtränare för Redhawks damlag.

Under fjolårssäsongen noterades Mia Bau Hansen för 16 poäng på 13 matcher i DamEttan Södra och under kvalspelet uppåt svarade hon för ytterligare sju poäng på elva matcher. Sammanlagt i Redhawkskarriären har det blivit 59 matcher på vilka Bau Hansen skjutit 32 mål och spelat fram till ytterligare 31 fullträffar.

– Det är med glädje jag förlänger mitt kontrakt här. Jag trivs väldigt bra i klubben och har så gjort sedan jag bestämde mig för att komma hit för fyra år sedan. Jag ser med spänning fram emot den här säsongen där vi har en ny sportslig ledning, som jag fått en väldigt bra bild av, samt ett till ganska stora delar nytt lag som också känns väldigt intressant. Jag längtar efter att seriespelet ska dra igång, säger Mia Bau Hansen själv efter att ha skrivit på sin kontraktsförlängning.

Det nya kontraktet gäller över den här säsongen.

{!B} {!C} {!D} {!E}

Christian Winnberg