TV: Ett längre samtal med Kim Rosdahl
Publicerad: 2022-11-24
I tisdags blev det klart, då återvände Kim Rosdahl hem till Malmö Redhawks igen. Redan samma kväll drog han på sig matchtröjan i sin återkomst och lagom till kvällens match har vi satt oss ner med honom för ett samtal om att komma hem, hur han utvecklats sedan han senast var hos oss samt tankarna kring reaktionerna när han i somras valde Rögle.

Efter två succéartade SHL-år i Oskarshamn, som bland annat ledde till debut i Tre Kronor, skrev Kim Rosdahl på ett kontrakt med Rögle inför den här säsongen. Det rörde upp känslor hos fans i båda läger i Skåne och något Kim själv absolut märkt av.

– Klart att folk reagerade sett till var jag växte upp. Jag har sagt det många gånger innan, att det är helt okej att folk tycker och tänker - och att de är engagerade för sitt lag. Jag tycker också att det är "fine" så länge man håller sig innanför gränserna, säger Kim själv när vi berör ämnet i en längre intervju.

Nu är Kim Rosdahl tillbaka i Redhawks igen. Det var snabba puckar i tisdags, när övergången blev klar. Redan samma kväll stod han på line-up:en i Malmö Arena inför hemmamatchen mot Leksand. Han har också en förhoppning, att alla vill samma sak framöver.

– Vi är alla här för att göra samma sak, att hjälpa klubben framåt. Jag kommer göra allt för klubben och jag är väldigt glad över att vara här i dag.

Redan på tisdag i nästa vecka är Rögle motståndare i säsongens andra Skånederby. En match som naturligtvis kommer bli lite speciell.

– Jag är bra vän med vissa av spelarna i laget. Men när pucken släpps så ska vi alla göra allt för att ta trepoängare. Och tillsammans kommer vi göra det bra, avslutar hemvändaren.

Biljetterna till våra kommande hemmamatcher köper du här>>

{!A} {!B}

Christian Winnberg