Perry straff enda målet mot Troja
Publicerad: 2022-12-20
Segern satt långt inne i kväll. I hemmamatchen mot Troja, den så viktiga i kampen om andraplatsen i DamEttan Södra, storspelade målvakterna och höll tätt under både ordinarie matchtid och förlängning. Till slut var det bara Natalie Perry som lyckades göra mål i den avgörande straffläggningen.

Med bara månaden kvar att spela av DamEttan ställdes Redhawks mot streckkonkurrenten Troja-Ljungby hemma på Malmö Isstadion, i vad som var Redhawks sista match innan juluppehållet.

Tre väldigt viktiga poäng stod på spel i kampen om den där platsen till DamHockeyAllsvenskan och det visade sig också ute på isen, där båda lagen gav allt för att ta hem segern.

I Redhawkskassen stängde Nicole Jackson butiken helt och räddade samtliga 26 skott som kom i hennes väg under så väl ordinarie tid som i förlängningen. Dessutom mottade hon samtliga tre straffar från smålänningarna.

Redhawks lyckades inte heller få hål på Trojakeepern, som stoppade hela 45 skott under de 65 minuter som spelet pågick.

I straffläggningen var det dock Redhawks som spräckte nollan när Natalie Perry stänkte upp sitt försök i krysset.

Redhawks säkrade därmed extrapoängen och tog in en pinne på tabelltvåan Troja. Direkt efter uppehållet för jul- och nyårsfirandet ställs lagen mot varandra igen, då i Ljungby, i vad som mycket väl kan komma att vara matchen som avgör vilket av lagen som avancerar till vidare spel i februari tillsammans med seriesuveräna Frölunda.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Troja/Ljungby 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

65:00 1-0 Natalie Perry (avgörande straff)

Skott: 45-26 (12-9, 14-6, 14-7, 4-4, 1-0)
Malmö Isstadion

{!A} {!B}

Christian Winnberg