Stark insats när Frölunda uddamålsvann på Isstadion
2023-02-14
Redhawks damer tog under tisdagskvällen emot seriesuveränen Frölunda i DamHockeyAllsvenskan Södra hemma på Malmö Isstadion. Hemmalaget stod för en stark insats, men fick se sig besegrade med knappa 1-0.

Såväl i grundserien som i DamHockeyAllsvenskan Södra har storsatsande Frölunda varit ostoppbara och gästernas facit inför kvällens möte varit idel segrar med en målskillnad på 266-11. På Malmö Isstadion under tisdagen fick de dock känna på ett motstånd de högst sannolikt inte sett tidigare under säsongen. Gästerna vann skotten och hade mest puck, men Redhawks visade upp en stark nivå i sitt försvarsspel och höll gästerna mållösa under de första 20 minuterna.

I den andra perioden var det fortsatt övertag från gästerna som också tog ledningen tidigt genom den rutinerade räven, och tidigare Redhawks-forwarden, Michelle Karvinen. Redhawks var dock inte ofarliga och chanser fanns, bland annat genom ett friläge från Mia Bau-Hansen som Stephanie Neatby klarade av att rädda.

I den tredje perioden började orken tryta hos damhökarna, som var decarmerade på grund av sjukdomar på ett gäng spelare. Man fick par i powerplaychanser mot slutet av matchen. Först var det Karin Svedberg som visade ut fem plus game för boarding och strax innan Hesa Fredrik ljöd fick man chansen igen med ett tvåminuterspowerplay, men lyckades inte få in pucken. Matchen slutade således med en knapp 0-1-torsk.

Huvudtränare Carl Olofsson:
– Stor eloge till tjejerna idag, som i 60 minuter gör det svårt för Frölunda. Det är ett namnkunnigt och starkt lag vi möter, det går inte att hymla om. Vi följer vår gameplan väl och samtliga visar en upp en härlig attityd hela vägen in. En annan dag kanske dessutom någon av våra chanser sitter i mål. Stort plus till hela laget för inställningen som bådar gott inför fortsättningen och ett litet extra plus till Jackson i mål som spelar hur lugnt och tryggt som helst.

MATCHFAKTA, Redhawks vs. Frölunda IF 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

22:05 0-1 Michelle Karvinen (Dalen, Neatby)

Skott: 16-46 (5-15, 8-17, 3-14)
Publik: 75 personer (Malmö Isstadion)

Viktor Ekström