Matchsnack: I kväll inleds SM-slutspelet
#smslutspel20172017-03-11
Dagen är äntligen kommen, i kväll spelar Redhawks åttondelsfinal! För första gången sedan 2002 kliver Redhawks in i ett SM-slutspel och det sker hemma mot Luleå Hockey i kväll. Nedsläpp sker klockan 18 i Malmö Arena. Spelarnas uppladdning är i full gång och här påbörjar du din.

I kväll kliver Redhawks in i sitt första SM-slutspel på 15 år. Luleå Hockey står för motståndet i en matchserie som avgörs i bäst av tre, där den första matchen spelas kl 18 i kväll i Malmö Arena. Dina biljetter till matchen köper du här!

Match två går sedan i Luleå under måndagskvällen innan en eventuell tredje och avgörande match spelas på skånsk mark på onsdag. Vinnaren av matchserien avancerar till kvartsfinal och ställs där mot antingen Växjö Lakers eller HV71.

Tidigare möten

Redhawks och Luleå har vunnit vars två matcher under SHL-säsongen, men Redhawks har knipit två poäng fler eftersom en av norrbottningarnas segrar kom efter förlängning. Det senaste mötet vann Redhawks med klara 5-1 hemma i Malmö Arena, efter en fin vändning från ett 0-1-underläge i den första pausvilan.

{!A} {!D}

I de inbördes mötena är det Fredrik Händemark och Ilari Filppula som producerat bäst för Redhawks, medan Petter Emanuelsson har varit norrbottningarnas farligaste spelare och skjutit två av Luleås sju mål mot Redhawks.

{!B} {!C}

Läget i lagen

{!F}

Till senaste matchen, bortasegern mot Växjö Lakers i torsdags, fick Redhawks tillbaka en hel hop av spelare som varit sjuka och skadade. Till åttondelsfinalen mot Luleå ser det ut som att endast Konstantin Komarek och Magnus Häggström kommer att vara indisponibla.

I Luleå såg backen Christian Jaros ut att vara på väg tillbaka från sin hjärnskakning men så sent som i går fick han ett bakslag och ser nu ut att missa matchen. Ännu en back, nyckelspelaren Brendan Mikkelson, är skadad och missar antagligen hela slutspelsserien. På forwardspositionen är Bill Sweatt sjuk och ett frågetecken inför kvällens drabbning.

{!G} {!H}

Biljettinformation

{!E}

Biljetterna till Redhawks första hemmamatch i åttondelsfinalserien är släppta och du säkrar din plats genom att klicka här! Biljetterna till en eventuell tredje och avgörande match släpps först när det står klart att en sådan kommer att krävas för att skilja lagen åt.

Det är långt ifrån dyrt att gå på hockey - även i SM-slutspelet. Som vuxen kan du köpa en sittplatsbiljett till en så pass liten peng som 175 kronor och biljettpriserna är samma som under SHL:s grundserie.

Missa inte våra lukrativa familjebiljetter! På Malmö Arenas familjeläktare kostar en barnbiljett (upp till 13 år) bara 50 kronor och du som vuxen följer med för 150 kronor.

Praktisk information vid ditt besök

Arenan öppnar 1:15 före matchstart. Restaurangerna, Percys och Palissad, öppnar två timmar före matchstart.

Runt Malmö Arena finns goda möjligheter till parkering. Två parkeringsgarage finns i direkt anslutning till arenan och ytterligare ett finns på köpcentret Emporia, som är det största P-huset i området. Ytterligare parkering finns såväl sydväst som nordost om arenan.

På Hyllie finns mängder av matalternativ med flera restauranger. I direkt anslutning till Malmö Arena hittar du hotell med trevliga restauranger, food court på Emporia och dessutom möjlighet att snabbt få något i magen hos McDonalds. Inne på Malmö Arena serveras korv och hamburgare i kioskerna.

Fler vanliga frågor når du genom att klicka här.

Christian Winnberg