Kalle Östman klar för spel i Redhawks
2021-04-21
Vårens första nyförvärv är klart. Den 26-årige forwarden Kalle Östman ansluter från Djurgården och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks. – Det känns som att klubben har något bra på gång och jag ser fram emot att vara med på den här resan, säger Östman själv i en kommentar.

{!A}

Kalle Östman, 26, blir Redhawks första nyförvärv inför SHL-säsongen 2021-22. Den Falunfödde centern kommer närmast från spel i Djurgården och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det här och det blir en spännande utmaning att komma till Redhawks. Det känns som att klubben har något bra på gång och jag är entusiastisk att vara med på den här resan. Det ska också bli kul att komma tillbaka till Malmö. Både jag och min sambo trivdes väldigt bra i staden under mina två säsonger i Pantern. Det ska bli roligt att komma ner och träffa grabbarna och jag längtar efter att få köra igång med träningen inför säsongen, säger Östman själv i en kommentar.

Den gångna säsongen var hans andra i SHL. På 52 matcher med Djurgården svarade han för 25 poäng fördelat på sex mål och 19 assist.

– Vi har följt Kalle under flera säsonger. Han är något av en late bloomer som nu visat vilken bra SHL-spelare han är. Min känsla är att han kommer att bli en jättebra center för oss, där vi också ser fortsatta utvecklingsmöjligheter. Han har både goda offensiva egenskaper, bland annat som spelfördelare, samtidigt som han tar ett bra ansvar över isen - som en klassisk svensk center. Jag ser med spänning fram emot att följa Kalles framfart hos oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kalle Östman kommer att ansluta till truppen under maj månad för att inleda försäsongsträningen med laget. Kontraktet gäller fram till våren 2023.

{!B} {!C}

Christian Winnberg