Redhawks värvar forward från Leksand
Lagbygget2017-05-04
I går kunde Malmö Redhawks presentera det andra nyförvärvet inför den kommande SHL-säsongen i Andy Miele. Nu är en ny spelare klar. Det handlar om den 22-årige ytterforwarden Johan Olofsson, som närmast kommer från Leksands IF.

Så sent som i går gjorde Malmö Redhawks klart med sitt andra nyförvärv inför den kommande säsongen. I dag har nästa spelare bestämt sig för en flytt söderut. Forwarden Johan Olofsson, 22, är klar för spel i Redhawks och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Olofsson kommer närmast från Leksand, där han var en nyckelspelare både när klubben tog klivet upp till SHL för drygt ett år sedan och under den gångna SHL-säsongen. Nu väntar spel i Skåne fram till åtminstone våren 2019.

– Det ska bli väldigt inspirerande, att få vara en del av Malmö Redhawks under de två kommande säsongerna. Jag var och hälsade på under förra veckan och fick ett väldigt bra intryck av såväl staden som av ledningen runt laget. Tränarna vill spela en fartfylld hockey och det är något som passar mig perfekt, säger Johan Olofsson själv i en kommentar.

Den här säsongen sköt den fartfyllde ytterforwarden tio mål i Leksandsdressen, men det är en annan egenskap som ses som hans stora uppsida.

– I Johan får vi in en ung, talangfull och extremt skridskosnabb forward. Just fart är något som tränarna värdesätter och därför känns det väldigt bra att få hit honom. Det är dessutom en spelare som vill framåt i sin karriär och vi ser att han kan ta steg hos oss, samtidigt som vi, med honom i truppen, kommer att ha fler spelare som kan hota offensivt,säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

På måndag, den 8 maj, återsamlas Redhawks för att starta upp sommarträningen inför SHL-säsongen 2017-18. Då är också Johan Olofsson på plats i Malmö Arena.

{!D} {!C}

Christian Winnberg