Målvaktssidan klar - för de två kommande säsongerna
Lagbygget2018-05-01
Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp utgör Redhawks målvaktssida, inte bara till hösten utan över de två kommande säsongerna. Det står klart sedan Nihlstorp, 34, i dag förlängt sitt kontrakt med ytterligare en säsong. Samtidigt lämnar Tex Williamsson, 27, Redhawks för spel i Tingsryd.

{!A}

Redhawks målvaktspar under de två kommande säsongerna består av Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp. Den senare har i dag förlängt sitt avtal med ytterligare en säsong.

Den dubbla SM-guldvinnaren Nihlstorp flyttade hem till moderklubben sommaren 2016 och tillsammans med Alsenfelt tog han Redhawks till SM-semifinal under blott klubbens andra SHL-säsong sedan återkomsten till högstaserien. Under den gångna säsongen blev det bara två seriematcher innan Nihlstorp tvingades till operation.

– Det är i Redhawks jag vill vara, det är den klubben som finns i mitt hjärta. När möjligheten dök upp att förlänga mitt avtal så var det inget att tveka på, säger Cristopher Nihlstorp själv, som nu är helt återställd efter sin skada;

– Jag har jobbat upp kroppen och känner mig riktigt fräsch. Nu vill jag bygga vidare på den träning som tog mig tillbaka till speldugligt skick igen och jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Jag känner en stor lust inför att dra igång försäsongsträningen på måndag, fortsätter han.

Cristopher Nihlstorps meritlista är lång. Redan i unga år var han med om att vinna två silvermedaljer på J20-nivå med Redhawks. Gulden skulle komma längre fram i karriären. Såväl 2011 som 2015 blev han Svensk Mästare och 2014 vann han AHL-slutspelet Calder Cup med Texas Stars.

– I Nihlstorp och Oscar Alsenfelt har vi i mina ögon Sveriges bästa målvaktspar. Efter hans operation har vi diskuterat att förlänga och det känns riktigt bra att vi får behålla våra målvakter i två år framöver. ”Stoffe” har dessutom sett väldigt bra ut sedan han kom tillbaka från sin skada och det syns på honom att han längtar efter att dra igång träningen inför den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

I samband med att Cristopher Nihlstorp förlänger sitt kontrakt står det också klart att Tex Williamsson lämnar klubben för spel i Tingsryd.

– Tex är en jättebra målvakt, men i den situation vi befinner oss i nu kan vi inte garantera honom den speltid han behöver för att fortsätta att utvecklas. Vi önskar honom ett stort lycka till i den framtida karriären, säger Sylvegård.

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg