Tre Redhawksbackar till OS med Danmark
2022-01-19
Under den sena tisdagskvällen presenterade Danmark sin trupp till herrarnas hockeyturnering i OS. Med i den finns som väntat de tre Redhawksbackarna Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen och Matias Lassen. – Något du drömmer om som litet barn, säger Oliver bland annat.

I februari månad är det dags för OS i Peking. Dit åker de tre danska Redhawksbackarna Oliver Lauridsen, Markus Lauridsen och Matias Lassen, det meddelades sent i går kväll när den danska herrtruppen presenterades.

– Att som dansk hockeyspelare få chansen att vara med i ett OS, det är något som vi jobbat oerhört hårt för de senaste 20 åren. Och att få leva ut drömmen att medverka i ett olympiskt spel och representera sitt land på den största av scener, det är otroligt stort, säger Oliver Lauridsen.

Det är första gången någonsin som Danmark kvalificerat sig för OS-spel, något som också gör känslan ännu större.

– Det känns nästa lite overkligt och det kommer vara en fantastisk känsla att dra på sig tröjan i en turneringen som denna. Det blir något av en once in a lifetime-upplevelse, åtminstone för mig som kommit upp lite i åren. Just ett OS, det är något du drömmer om som litet barn, redan innan du ens börjar drömma om att bli hockeyspelare, säger Lauridsen avslutningsvis.

Även Redhawks materialförvaltare Håkan Karlsson kommer att medverka på OS i Danmarks färger.

Dessutom återfinns de tidigare Redhawksspelarna Frederik Dichow, Jesper Jensen Aabo, Frederik Storm, Nick Olesen, Matthias Asperup, Frans Nielsen, Jesper Jensen, Mathias Bau Hansen och Nicolai Meyer i truppen.

{!A} {!B}

Christian Winnberg