Angående situation med Jens Olsson
2018-01-28
I söndagens returmöte borta mot Mora IK uppstod en situation i den tredje periodens powerbreak, då Jens Olsson knuffades omkull av en funktionär och därefter tog tag i samma funktionär efter att ha rest sig upp. Så här var händelseförloppet i situationen.

När Jens Olsson halvvägs in på den tredje perioden, under powerbreaket, ståendes på isen samtalade med sina lagkamrater och lyssnade till sina tränares instruktioner blev han påkörd bakifrån av en funktionär som skrapade isen. Då Jens hade blicken mot båset såg han inte funktionären, som kom bakifrån. Jens blev påkörd ett par gånger innan han vände sig om och blev påkörd en tredje gång. Då föll han till isen när hans skridskor puttades undan. Jens blev givetvis chockad och när han reste sig upp tog han tag i funktionären.

– Vi samtalade i båset och jag hade ryggen emot när han kom med skrapan och körde på min skridsko två gånger. Jag hann inte flytta mig eftersom jag inte såg honom. När jag sedan vänder mig om kör han på mig en gång till och då faller jag till isen. När jag reser mig tar jag tag i honom och frågar vad han gör, förklarar Jens Olsson själv det som skedde.

{!C} {!A} {!B}

Christian Winnberg