Erik Andersson klar för ytterligare en säsong i Redhawks
Förlängning2016-12-22
Malmö Redhawks och backen Erik Andersson är överens om en kontraktsförlängning, något som innebär att den dubble SM-guldvinnaren kommer att representera Redhawks även över den kommande säsongen.

Malmö Redhawks och Erik Andersson har kommit överens om en kontraktsförlängning som innebär att den mångsidige backen stannar i klubben under ytterligare en säsong. Erik flyttade till Malmö efter att ha spelat tre raka SM-finaler och har varit en vital del i att etablera klubben i SHL.

– Erik Andersson är en spelare som sällan eller aldrig gör en dålig match och alltid stämplar in på jobbet. Han är en stabil back och en ledare i laget, en av våra stöttespelare och ett föredöme på alla sätt, såväl på som utanför isen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Andersson kom till Redhawks med mängder av rutin från SHL och satte genast en hög standard vad gäller arbetsetik. Han tog med sig den vinnarkultur han varit med om att etablera i Skellefteå, där han vann guld såväl 2013 som 2014.

– Sedan jag kom hit har både jag och min familj trivts jättebra och det är både skönt och jättekul att bli kvar här, säger Erik själv och fortsätter:

– Det viktiga är att klubben fortsätter att skynda långsamt och bygga från grunden. Det är också just det som Malmö Redhawks står för just nu och det tilltalar mig, att det är något som genomsyrar hela verksamheten.

Den här säsongen har ett par småskador hållit Andersson borta från spel i tio matcher, men är åter i fullt matchskick.

Christian Winnberg