Redhawks lånar målvakt från Mora
2020-11-27
Oscar Alsenfelt utgick med en skadekänning i gårdagens match mot Växjö och har inte följt med laget på den vidare bortaturnén upp till Leksand. I hans ställe lånar nu Redhawks in Moramålvakten Olof Lindbom till lördagseftermiddagens match i Dalarna.

{!A}

I samband med Redhawks första match under veckoslutets road trip tvingades Oscar Alsenfelt kliva av med en skadekänning. Istället för att fortsätta norrut i landet har Alsenfelt återvänt hem till Malmö för att undersöka skadan.

För att täcka upp för bortfallet på Alsenfelt lånar Redhawks in 20-årige Olof Lindbom från Mora. I HockeyAllsvenskan har den tidigare juniorlandslagsmannen vaktat Moras kasse vid nio tillfällen varav fem slutat med seger.

– Olof är en ung och talangfull målvakt som varit framstående i sin årskull under många säsonger. Han är ett framtidsnamn i målvaktssverige. Sin unga ålder till trots så har han hunnit skaffa sig mycket erfarenhet via spel i både HockeyAllsvenskan och juniorlandslagen, säger Redhawks målvaktstränare Henning Sohlberg, och fortsätter;

– Vi var på is tillsammans under en vecka i somras och där imponerade han på mig. Jag ser fram emot att få låna honom under några timmar och vi är också otroligt tacksamma för att Mora IK, med Peter Iversen i spetsen, hjälper oss i den här situationen.

Lindbom ansluter till truppen i samband med morgondagens matchvärmning. Låner gäller endast för bortamatchen mot Leksand.

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg