Flera Redhawksspelare på VM
Publicerad: 2022-08-24
I morgon inleds hockey-VM i danska Herning och Frederikshavn och i just den danska truppen hittar vi mängder av Redhawkstjejer. Här hittar du hela listan med spelare som representerat Redhawks under fjolårssäsongen eller kommer att representera klubben under den kommande säsongen som återfinns på VM.

Under torsdagen är det premiär i hockey-VM, där Danmark står som värd för turneringen i Herning och Frederikshavn. I värdnationens mästerskapstrupp återfinns inte mindre än åtta tjejer som representerade Redhawks under den gångna säsongen eller som kommer att dra på sig den rödsvarta dressen till hösten.

I premiärmatchen i morgon kväll väntar dessutom ett skandinaviskt derby när danskorna tar sig av Sverige med nedsläpp klockan 19:30. SVT har sändningsrättigheterna till turneringen och matchen kan ses på SVT Play.

– Det kommer att bli en fantastisk upplevelse att få representera sitt land här på hemmaplan. Det är utan tvekan något jag drömt om hela livet - och extra kul att jag får göra det tillsammans med så många av mina lagkamrater från Redhawks, säger Natalie Perry, som nu gör mästerskapsdebut.

Nuvarande och tidigare Redhawksspelare på VM
Lisa Jensen, målvakt
Sofie Skott, back
Josephine Asperup, back/forward
Mia Bau Hansen, forward
Silke Lave Glud, forward
Mille Kunnerup, forward
Natalie Perry, forward
Michelle Weis, forward
Agata Sarnovska, forward (Tjeckien)

{!A} {!B} {!C}

Christian Winnberg