Carl Söderberg kommer hem
Publicerad: 2021-06-17
För tio år sedan lämnade Carl Söderberg sitt Redhawks för spel i SHL och sedermera NHL. Nu är han klar för en återkomst inför den kommande säsongen. – Tror att vi har chansen att vinna med Redhawks, vilket vore fantastiskt, säger Carl.

{!A}

Efter tio säsonger på annat håll, varav nio av dem med NHL-spel, vänder Carl Söderberg hem till sitt hjärtas klubb igen och är klar för en återkomst i Redhawks.

– Det skall bli väldigt roligt att komma hem igen och att få vara med på den resan som Malmö är på väg att göra. Jag tror att vi har chansen att vinna med Redhawks, vilket vore fantastiskt. Beslutet att flytta hem har vuxit fram under en längre tid och det känns rätt i tiden för mig som spelare. Det känns så klart svårt att avstå från NHL, men jag känner att jag har några riktigt bra år kvar i kroppen och de åren vill jag ge Redhawks säger Carl Söderberg själv i en kommentar.

Att Redhawks är Carl Söderbergs klubb råder det inga tvivel om.

– Jag har alltid velat spela i Malmö, men jag har också velat spela i NHL, mot de bästa spelarna i världen. Att jag nu kommer få dra på mig Redhawkströjan igen betyder mycket. Det är här jag är uppväxt och jag ser fram emot att spela inför fans, vänner och familj igen.

Under sin tid i Nordamerika har Carl Söderberg noterats för 597 grundseriematcher i NHL samt ytterligare 45 Stanley Cup-matcher. På dessa har han snittat en halv poäng per match.

– Det är självklart en enorm glädje för oss, att vi får hem Carl. Han brinner för det här och har stora ambitioner, att han vill vara med och ta klubben till en ny nivå. Spelaren Carl Söderberg håller yppersta klass, han är väldigt bra tränad och i min bok är han en av SHL:s främsta, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Carl Söderberg har skrivit på ett tvåårskontrakt. Han ansluter till truppen i samband med återsamlingen i början av augusti. 

{!B} {!C}

Christian Winnberg