Robin Alvarez stannar i Redhawks
Kontraktsförlängning2017-02-17
Robin Alvarez förblir Redhawks trogen. Den 29-årige ytterforwarden förlänger sitt kontrakt med klubben med ytterligare två säsonger och att det skulle bli en längre sejour i Redhawks än endast den säsong han initialt skrev på för har hela tiden varit hans målsättning. – Att stanna längre var min intention redan i somras, säger han.

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med en viktig pusselbit inför framtiden. Robin Alvarez, 29, har skrivit på en tvåårsförlängning med klubben som han representerat sedan unga år.

Efter två säsonger i exil med spel för Djurgården återvände Robin Alvarez till Malmö Redhawks inför den innevarande säsongen. På 39 matcher har det blivit 22 poäng (9+13) och han är därmed på väg mot ett nytt personligt poängrekord i SHL.

– Det är en kille som betyder mycket för vårt lagbygge och vi gläds åt att kunna behålla Robin två år till. Han har under säsongen visat att han är en toppspelare samtidigt som vi tror att det finns ännu mer att få ut ur honom, att han ska kunna vara med och slåss om landslagsplatser i Tre Kronor, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Så sent som i går sköt Robin Alvarez två mål när han var en viktig del i att stänga bortamatchen mot HV71, som Redhawks vann med 6-3. Det firar han med att skriva på ett tvåårsavtal i dag.

– Att stanna längre än bara den här säsongen var min intention redan när jag skrev på i somras och det är kul att få vara kvar här i ytterligare två säsonger. Det är i Malmö Redhawks som jag vill spela, säger Robin Alvarez själv.

I morgon, när Redhawks tar emot Brynäs hemma i Malmö Arena, möter du Alvarez som Matchens Profil. Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här!

FAKTA / #10 Robin Alvarez Forward, vänsterskytt

Född: 1987-08-16
Födelseort: Malmö
Läng / vikt: 188 cm / 89 kg
Moderklubb: IK Pantern
Klubbar i karriären: Pantern, Malmö Redhawks, Djurgården
Aktuell: Sköt två mål mot HV71 i går och i dag förlänger han sitt Redhawkskontrakt med två nya säsonger.

Redhawksstatistik: 8 säsonger, 371 matcher, 192 poäng (97+95), 273 utvisningsminuter, 23 powerplaymål, 3 shorthanded, 15 gamewinners.

Christian Winnberg