Tvåårskontrakt för Eric Engstrand
2022-04-07
Redhawks 21-årige forward Eric Engstrand sköt sju SHL-mål under den gångna säsongen. Nu står det klart att det blir en fortsättning i klubben, sedan han skrivit på ett tvåårskontrakt. – Vi ska göra något riktigt bra av det här, säger den unge forwarden bland annat.

{!A}

Sommaren 2019 flyttade den då 19-årige Eric Engstrand till Malmö för att som sistaårsjunior ta en stor roll i Redhawks J20-lag. Det gjorde han också. Hans 58 poäng på 37 matcher gav en tredjeplats i den totala poängligan i J20 SuperElit samt så väl en SHL-debut som ett A-lagskontrakt med Redhawks. Nu har den kraftfulle forwarden skrivit på ett nytt sådant som innebär att han blir klubben trogen i ytterligare två säsonger.

– Eric är en stor och stark spelare med bra skridskoåkning. Under den här säsongen har han vuxti in ytterligare i SHL-kostymen och verkligen visat att han är tillgång i den här ligan. Jag tror att han kan fortsätta att ta kliv i vår miljö och vi är självklart glada över att få ha kvar honom hos oss, säger Patrik Sylvegård, General Manager för Malmö Redhawks.

Under den gångna säsongen tog Eric Engstrand stora steg i sin utveckling framåt och fick också en större roll i laget. Med sin starka åkning, storlek och vassa skott är han också ett offensivt hot, något hans sju fullträffar från SHL 2021/22 vittnar om.

– Det känns fantastiskt roligt att få fortsätta att representera klubben. Jag har trivts otroligt bra här sedan jag flyttade hit för snart tre år sedan och Malmö har blivit mitt hem. Det är alltid kul att komma till jobbet och jag njuter av att spela framför våra fans. Nu kommer vi från två tuffa säsonger, men revanschlustan är stor - både hos mig och alla mina lagkamrater. Tillsammans med alla på läktaren ska vi göra något riktigt bra av det här, säger Eric Engstrand själv i en kommentar.

Hans nyskrivna kontrakt sträcker sig fram till våren 2024.

{!B} {!C}

Christian Winnberg