• Huvudsponsorer

Hemma
Hammarby
HIF
Borta
Malmö
MIF

Jensen höll nollan - Redhawks seriesegrare

25 februari 2022 21:44

Redhawks är klara seriesegrare i DamAllsvenskan Södra. Det står klart sedan Lisa Jensen spikade igen sin målbur i 2-0-segern borta mot Hammarby under fredagskvällen.


Under fredagskvällen gjorde Redhawks det som krävdes för att säkra seriesegern i DamAllsvenskan Södra. Bortavinsten mot Hammarby innebär att Redhawks nu kommer att ha hemmaplansfördel hela vägen fram till ett eventuellt PlayOff mot ett SDHL-lag.

Det skulle dock bli en tuff drabbning i Zinkensdamms Ishall. Hammarby, som Redhawks besegrat med klara 5-0 hemma för knappt en vecka sedan, bjöd på ett betydligt tuffare motstånd denna gång.

Men det var ändå Redhawks som gjorde målen i öppningsperioden, trots att stockholmarna avfyrade dubbelt så många skott som Redhawks. Men mellan stolparna avvärjde Lisa Jensen allt som kom i hennes väg.

Framåt var det Agata Sarnovska som satte Redhawks i förarsätet. Via ett fint förarbete av Josephine Asperup gjorde den tjeckiska landslagsforwarden inget misstag när hon kom fri med målvakten.

Ett par minuter senare dubblade Redhawks också ledningen. I fem mot tre hittade Natalie Perry rätt med en passning över centrallinjen och Karoline Malmquist kunde raka in pucken i så gott som tom bur.

Den 2-0-ledningen släppte Redhawks aldrig. Faktum är att det inte skulle bli fler mål i Zinkensdamm den här kvällen. Lisa Jensen mottade samtliga 29 skott som kom i hennes väg. Nollan var hennes andra raka - och lagets tredje i rad, sedan Caroline Thomsen höll tätt mot Troja/Ljungby i tisdags.

I morgon spelas den sista matchen i DamAllsvenskan Södra, när Redhawks gästar Södertälje. Nästa vecka fortsätter jakten på en SDHL-plats med den första PlayOff-rundan. Redhawks kommer inleda på bortaplan på torsdag innan det väntar hemmamatch på lördag och eventuellt ett tredje och avgörande hemmamöte under söndagen. Vilket motstånd det blir står klart inom kort.

MATCHFAKTA, DamAllsvenskan Södra
Hammarby vs. Redhawks 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

10:26 0-1 Agata Sarnovska (Asperup)
14:07 0-2 Karolin Malmquist (Perry, Skott) PP2

Skott: 29-26 (15-7, 10-12, 4-7)