• Huvudsponsorer

Hemma
Troja-Ljungby
TRO
Borta
Malmö
MIF

Sent avgörande i tjejernas premiär

13 februari 2022 15:27

Under söndagen var Redhawks tillbaka i spel igen när det var premiär i DamAllsvenskan Södra. Och visst märktes det att det var en ny serie som drog igång, där allt började om från början.

– Lite krampaktigt i dag, men efter vårt andra mål växte vårt självförtroende, säger huvudtränare Calle Wendt.


Stora delar av säsongen har hittills varit en ren transportsträcka för Redhawks damer. I DamEttan Södra spelades alla poäng hem sånär som på en och nu, efter ett två veckor långt matchuppehåll, var det plötsligt dags att kliva ut till en kamp där allt stod på spel igen.

Redhawks hade dessutom fortfarande en del OS-spelare frånvarande, men var ändå det spelförande laget i bortamötet med Troja, som var premiärmotståndet i DamAllsvenskan Södra.

– Vi spelade okej under de två inledande perioderna, men vi fick inte utdelning när vi väl skapade målchanser, säger huvudtränare Calle Wendt.

Han fick se matchen vara mållös efter 40 spelade minuter, men när det gällde som mest, då höjde sig hans tjejer.

Mille Kunnerup spräckte dödläget med ett elegant mål knappt halvvägs in på den tredje perioden, som Redhawks dominerade.

– Vi avslutade med en riktigt bra period och visade att vi var det bättre laget, säger Wendt.

Han fick ändå uppleva en kalldusch. Knappa sju minuter från slutet kunde Troja nämligen kvittera. Alva Johansson fick träff på en retur och plötsligt visade resultattavlan 1-1.

I samband med att Redhawks jobbade till sig ett powerplayläge en minut senare nyttjade Calle Wendt sin timeout. Och spelet i numerärt överläge skulle också ge resultat.

Lite drygt tre minuter återstod av ordinarie matchtid när Natalie Perry blev matchvinnande.

– Glädjen var stor på bänken när hon tryckte in den pucken. Det gav mycket energi och visst var det lite som att sten föll från axlarna. Efter det målet växte också vårt självförtroende och vi kände av hur bra vi faktiskt är, menar Wendt.

2-1-segern innebär att Redhawks vinsttåg fortsätter och att utgångsläget nu är bra inför de fem återstående matcherna av DamAllsvenskan. Nästa match spelas på lördag klockan 15:45, när Södertälje kommer till Malmö Isstadion.

MATCHFAKTA, DamAllsvenskan Södra
Troja vs. Redhawks 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)

48:18 0-1 Mille Kunnerup (Andersson, J Jensen)
53:26 1-1 Alva Johansson (Johannesson, Martinsson)
56:47 1-2 Natalie Perry (Skott, J Jensen) PP1

Skott: 17-35 (5-9, 7-10, 5-16)
Publik: 60 personer (Ljungby Arena)