• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Grundserien avslutas hemma mot Troja

27 januari 2022 19:47

Under fredagskvällen väntar grundseriens sista match för Redhawks när tabelltvåan Troja står för motståndet. Båda lagen är redan klara för spel i Allsvenskan med start i februari, men huvudtränare Calle Wendt vill självklart avsluta bra.

– Fortsätta att sätta våra detaljer i spelet, som kommer göra oss vinnande över tid, säger han bland annat.


17 segrar på 17 matcher är en svit som under fredagen kan mynna ut i en perfekt grundserie, där Redhawks har chansen att gå rent i DamEttan Södra. För det krävs en ny trepoängare, när tabelltvåan Troja gästar Malmö Isstadion. Och visst vill Redhawks nå den extremt fina meriten.

– Självklart vill vi det och skulle vi nå det så är det verkligen ett kvitto på vilket bra lag vi har, hela vägen genom truppen. Hela gänget är starkt och det krävs också, annars hade vi inte haft den här möjligheten, säger huvudtränare Calle Wendt, som fortsätter att hylla sina spelare;

– Tjejerna har ett fantastiskt driv varje dag, oavsett om det är träning eller match, och trots att vi varit klara för kvalspel sedan lång tid tillbaka.

Under den gångna helgen samlades den danska OS-truppen och Wendt tappade hela tio tjejer. Nu får han tillbaka trion i Natalie Perry, Mille Kunnerup och Julie Jensen, som samtliga får agera reserver på hemmaplan.

Att det är just Troja som står för motståndet gör det dessutom ännu hetare, lagen kommer nämligen att ställas mot varandra i ett dubbelmöte under den första matchhelgen när Allsvenskan drar igång om två veckor.

– Vi ska fortsätta att sätta våra detaljer och gnugga vårt försvarsspel, som kommer att göra oss vinnande över tid, även när det är dags för kvalspel. Vi vet att om vi kan hålla nere skotten emot oss och samtidigt driva hårt med trafik in på motståndarnas kasse, då har vi gjoda chanser att vinna, avslutar Wendt.

Klockan 19:15 släpper vi pucken under fredagskvällen.

FAKTA / Redhawks vs. Troja
Nedsläpp fredag kl 19:15, Malmö Isstadion
Fritt inträde, tänk på att du behöver medtaga legitimation samt giltigt vaccinationsbevis.
Köp hem matchen på svenskhockey.tv >>

Matchtruppen:
Calle Wendt har både spelare som tillkommer och som faller ifrån. Jämfört med senast är Caroline Thomsen otillgänglig vilket innebär att säsongens första Redhawksmatch väntar för 15-åriga Hanns Svehög. I övrigt är även Liza Gere otillgänglig medan den nämnda dansktrion ovan med Natalie Perry, Mille Kunnerup och Julie Jensen är tillbaka. Detsamma gäller backen Isabella Johansson, som åter i speldugligt skick.

Medverkar ej:
Caroline Thomsen, Lisa Jensen, Kristine Melberg, Malene Frandsen, Emma Lund Jensen, Sofie Skott, Liza Gere, Mia Bau Hansen, Linnea Hansson, Josephine Asperup, Michelle Weis och Agata Sarnovska.

Formen:
Redhawks har chansen att göra en perfekt grundserie. Hittills har de blivit 17 raka trepoängare och Redhawks är sedan länge klart för spel i Allsvenskan med start helgen den 12-13 februari. Senast, när alla OS-spelare också saknades, vann Redhawks med uddamålet hemma mot Linköping.
Även Troja är klart för Allsvenskan då smålänningarna återfinns som tabelltvåa med så pass bred marginal ner till nästa lag som har möjlighet att fortsätta kvalspel upp mot SDHL, eftersom både danska Hvidovre samt Linköpings D20-lag båda är diskvalificerade från den möjligheten. Troja har gått starkt och vunnit nio av sina elva senaste matcher - där de enda förlusterna kommit mot just Redhawks.

Poängstarkaste spelarna:
DamEttan Södra (tillgängliga spelare):
Redhawks: Karoline Pedersen 24p (11+13), Amanda Andersson 21p (9+12), Silje Kongstorp 12p (4+8), Hilda Törner 7p (3+4), Agnes Waidringer 5p (1+4).
Troja: Sabina Martinsson 18p (7+11), Alva Johansson 17p (15+2), Katrine Westmark 11p (4+7), Wilma Nilsson 8p (2+6), Moa Johannesson 6p (1+5).

Special teams:
Redhawks: 28,6% i PP (1:a) / 98,5% i PK (1:a)
Troja: 6,7% i PP (4:a) / 96,7% i PK (2:a)

Inbördes möten:
Säsongen 2021-22:
3/12 Redhawks @ Troja 4-0
29/10 Redhawks vs. Troja 5-0
19/9 Redhawks @ Troja 8-1 (träningsmatch)

Målvaktsmatchen:
Lisa Jensen, Redhawks, 9 ma, 93,9%, 9 vinster (1:a)
Caroline Thomsen, Redhawks, 8 ma, 93,6%, 8 vinster (2:a)
Emelie Lindqvist, Troja, 9 ma, 93,0%, 5 vinster (3:a)
Angelica Andersson, Troja, 1 ma, 100%, 1 vinst (ej rankad)
Alicia Tornhagen, Troja, 5 ma, 94,7%, 4 vinster (ej rankad)
Hanna Svehög, Redhawks, 0 matcher