• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Hemma
Hvidovre
HVI
Borta
Malmö
MIF

Damerna vann stort i Danmark

13 oktober 2021 22:31

Malmö Redhawks damer fortsätter att rada upp segrar i säsongsinledningen. Efter 14-0 mot Karlskrona i helgen följde man upp med 7-0 mot Hvidovre under onsdagen, efter bland annat ett hattrick från finskdanska stjärnan Michelle Karvinen. Lisa Jensen räddade samtliga 15 skott.


Redhawks startade den första perioden i ett rafflande tempo och redan i matchens första minut tryckte Michelle Karvinen in matchens första mål, assisterad av Asperup och Melberg. Dryga minuten senare hittade Silje Kongstorp fram med en snabb pass ur egen zon till Mia Bau Hansen som fick öppen gata i mittzon. Ett skott i krysset innebar 2-0. Efter nio minuter hittade Malene Frandsen och Michelle Karvinen en fin kombination i offensiv zon och den sistnämnde tryckte dit 3-0. När Redhawks sedan mot periodens slut fick ett powerplayläge dröjde det inte länge innan det skulle ringa igen. Mia Bau Hansen frispelade Natalie Perry framför kassen och 4-0 satt lika säkert.

Tempot gick ner något i matchens mellanakt och det blev något mer av ett ställningskrig. Chanser saknades dock inte. Tidigt i perioden tryckte Redhawks in 6-0, men målet dömdes bort för målvaktsinterference. Efter drygt halva matchen hittade Josephine Asperup en lång passning från egen zon upp på offensiv blå till Julie Jensen som kom in från byte. På friläge kunde hon trycka upp 6-0 i målvaktens plockhandskryss.

Redhawks fick inleda den tredje perioden i ett nytt powerplayläge och det dröjde inte länge innan Agata Sarnovska skulle spräcka in matchmålnolla med sitt sjätte för säsongen, framspelad av Asperup och Skott Dahl. Därefter gick Malmölaget ner i tempo och spelade fast sig själva i egen zon vid ett par tillfälle. Coach Wendt tog timeout efter tio minuter och laget svarade upp. Dryga minuten senare klev Michelle Karvinen fram igen med en läckerbit till mål. Segern skrev således till hela 7-0.

– I det stora hela en stabil insats från oss och en klar förbättring mot hemmamötet med Hvidovre i förra veckan. Hela första perioden gör vi jättebra. Vi är ett tungt lag att möta och har individuell spets på ett par spelare tillsammans med bra målvakter som gör fina räddningar när vi släpper till chanser. När vi spelar som vi vill och gör de saker vi pratat om allihopa så är vi ett riktigt bra hockeylag. Nu är nyckeln för oss att fortsätta på den här nivån och inte börja tumma, summerar huvudtränare Calle Wendt.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra
Hvidovre vs. Redhawks 0-7 (0-4, 0-1, 0-2)

00:38 0-1 Michelle Karvinen (Asperup, Melberg Hansen)
02:05 0-2 Mia Bau Hansen (Kongstorp Johansen)
09:00 0-3 Michelle Karvinen (Frandsen, Melberg Hansen)
17:41 0-4 Natalie Perry (Bau Hansen, Frandsen) PP1

31:54 0-5 Julie Jensen (Asperup)

41:13 0-6 Agata Sarnovska (Asperup, Skott Dahl)
52:06 0-7 MIchelle Karvinen (Asperup, Sarnovska)

Skott: 15-34 (6-17, 3-8, 6-9)
Publik: 48 personer (Frihedens Idrættscenter)