• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Effektivt Redhawks vann stort mot Linköping

10 mars 2022 21:22

Söndagens 5-2-seger i Saab Arena följdes upp med storseger, 7-0, när det spelades returmöte mot just Linköping i Malmö Arena i kväll. Effektiviteten var hög hos Redhawks som sköt sju mål på 25 skott.


Det var proppen ur i Malmö Arena i kväll. Redhawks följde upp söndagens 5-2-seger borta mot Linköping med att tvåla till dem igen. Vinstsiffrorna skrevs till hela 7-0 hemma i arenan.

Powerplay var en stor nyckelfaktor i kväll. I spelformen tryckte Ponthus Westerholm in ledningsmålet efter knappa sex minuter. Och nästa gång Redhawks fick chans till spel med en man mer knäppte Joakim Ryan in 2-0 med ett skott från blå.

Det var en match där Redhawks hade marginalerna med sig. Med bara två sekunder kvar till första pausvilan tryckte Emil Sylvegård in trean med ett backhandskott från nära håll.

Målet var självklart psykologiskt viktigt, men i andra var det ändå Linköping som var starkast. Gästerna fick till några längre anfall, men när det behövdes som mest då kom Daniel Marmenlind upp med några viktiga räddningar.

Mitt i den största pressen kom Redhawks loss i spelvändning. Pathrik Westerholm hittade in med en passning i mitt och där dök Emil Sylvegård upp och rakade in sitt andra för kvällen. Av bara farten direktsköt Carl-Johan Lerby in femman dryga minuten senare.

I den tredje perioden hade Redhawks sedan full kontroll på händelserna. Under slutminuterna gjorde Joakim Ryan om bedriften från första perioden när han tog skott från blå i powerplay och 6-0 var ett faktum.

Till slut spikade Lance Bouma slutresultatet när han styrde in en puck från nära håll.

Längst bak fick Daniel Marmenlind stopa samtliga 21 Linköpingsskott och hålla sin första nolla i SHL-karriären.

Trepoängaren innebär att Redhawks nu bara är tre poäng bakom Brynäs och just Linköping. Därmed är det häng på en slutspelsplats - inte minst eftersom Redhawks har en match i handen. Fem rafflande omgångar återstår - du säkrar dina platser till de avslutande hemmamatcherna här >>

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Linköping 7-0 (3-0, 2-0, 2-0)

5:52 1-0 Ponthus Westerholm (Pathrik, Ryan) PP1
17:23 2-0 Joakim Ryan (Pathrik, Söderberg) PP1
19:58 3-0 Emil Sylvegård (Lassen)

34:27 4-0 Emil Sylvegård (Pathrik, Olsson)
35:56 5-0 Carl-Johan Lerby (Olofsson, M Lauridsen)

55:60 6-0 Joakim Ryan (Pathrik, Ponthus) PP1
56:31 7-0 Lance Bouma (Söderberg)

Skott: 25-21 (8-6, 6-9, 11-6)
Publik: 4 252 personer (Malmö Arena)