• Huvudsponsorer

Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

Ineffektiviteten fällde Redhawks i Småland

16 januari 2022 17:23

Under söndagseftermiddagen var Redhawks tillbaka i spel efter ett drygt två veckor långt matchuppehåll. Trots 38 skott på mål var det bara en puck som letade sig in över mållinjen, något som resulterade i en 1-3-förlust i bortamötet med Oskarshamn.


18 dagar sedan senaste matchen, men i dag var Redhawks tillbaka i SHL igen. Även dagens motståndare Oskarshamn kom från ett långt uppehåll och visst syntes det också inledningsvis, när det inte hände jättemycket under offensivt från något håll under öppningsperioden.

Men i andra perioden tog Redhawks ett ordentligt grepp om taktpinnen och förlade spelet i anfallszon gång på gång. Den målmässiga utdelningen kom inte och det skulle också visa sig vara temat för dagen.

För när det istället var hemmalaget som fick sitt enda numerära överläge för dagen, då utnyttjades det.

Ett uddamålsunderläge efter 40 spelade minuter trots ledning med 28-13 i skottstatistiken var självklart tungt.

Nästa smäll kom också direkt i tredje. Då kunde Oskarshamn raka in en retur fram till en dubblad småländsk ledning.

Emil Sylvegård tryckte dock in en blixtsnabb reducering, bara 23 sekunder efter smålänningarnas andra mål och när Johan Olofsson sedan hade ett bra läge att kvittera revs han ner. Powerplay väntade, men istället för en kvittering kunde Oskarshamn kontra in sitt tredje mål.

Det blev också det sista den här dagen för ett Redhawks som får repa mod snabbt. På tisdag kommer Leksand till Malmö Arena i den sista matchen innan de nya publikrestriktionerna träder i kraft.

MATCHFAKTA, SHL
Oskarshamn vs. Redhawks 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

29:00 1-0 Fredrik Olofsson (Cooper, H Zohorna) PP1

41:56 2-0 Tomas Zohorna (Norell, H Zohorna)
42:19 2-1 Emil Sylvegård (Pathrik, Ponthus)
44:23 3-1 Kim Rosdahl (Olofsson) SH1

Skott: 19-38 (7-9, 6-19, 6-10)