• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks straffat i kvällens bortamatch

21 oktober 2021 21:33

Trots att Redhawks förde så gott som hela kvällens bortamatch mot Brynäs krävdes en kvittering från Kalle Östmans klubba en bra bit in i tredje perioden för att bärga en poäng. Till slut fick straffar fälla avgörandet och där drog hemmalaget det längsta strået.


Under väldigt stora delar av kvällens bortamöte med Brynäs var det Redhawks som hade det offensiva spelet. Efter att hemmalaget fått iväg några avslut under de inledande minuterna av första perioden tog Redhawks över taktpinnen.

Brynäs stressades ofta till pucktapp som också resulterade i målchanserna, men utan att utdelningen kom.

Istället var det, något ologiskt, Brynäs som spräckte målnollan när bara sekunder återstod av den andra perioden. Innan dess hade Ponthus Westerholm fått ett mål bortdömt för spark och Redhawks haft bud på det där ledningsmålet flera gånger om.

Den tredje perioden kom istället att bli en jakt. Till slut kom kvitteringen också. Adam Ollas Mattsson tog ett skott från blå som Kalle Östman påpassligt styrde in.

Fler mål fick inte Redhawks in i kväll. Till slut var det straffar som fick avgöra och där var Brynäs ensamt om att få utdelning. Därmed får Redhawks vända hemåt med en poäng i bagaget.

MATCHFAKTA, SHL
Brynäs vs. Redhawks 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

39:44 1-0 Anton Rödin (Bertilsson, Bergman)

53:43 1-1 Kalle Östman (Ollas Mattsson)

2-1 65:00 Noel Gunler (avgörande straff)

Skott: 24-30 (12-10, 6-9, 4-8, 1-3, 1-0)
Publik: 3 991 personer (Monitor ERP Arena)