• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Mål i slutminuten fällde Redhawks

7 oktober 2021 21:22

Efter en stark öppningsperiod hade Redhawks sedan tuffare att skapa de där vassa målchanserna. Kvällens enda fullträff kom från Joakim Ryans klubba, när han hittade rätt och kvitterade i powerplay. Det målet såg ut att ta matchen till förlängning, men i slutminuterna kunde gästerna avgöra och lägga beslag på poängen.


Precis som så många andra gånger den här hösten kom Redhawks ut väldigt starkt i kvällens hemmamatch mot Luleå. Det var Redhawks som dikterade villkoren och så gott som allt spel förlades till den offensiva tredjedelen - men utan att det gav målmässig utdelning.

Istället var det gästerna som sköt kvällens första mål ett par minuter in på andra. Precis när Redhawks blivit fulltaligt hittade Luleå nätet - ett mål som fick matchbilden att svänga.

Därifrån var Luleå starkare. Matchen gled Redhawks lite ur händerna och norrbottningarna fredade sig på ett bra sätt.

Men i tredje perioden fick Redhawks en gyllene möjlighet, med spel fem mot tre i två minuter. Då kom också kvitteringen. Joakim Ryan knäppte iväg ett handledsskott som letade sig förbi trafiken och in i mål.

Det målet såg också ut att ta matchen till förlängning, men Redhawks blev poänglöst i kväll. 42 sekunder från slutsignalen kunde Luleå avgöra genom att raka in en retur från nära håll.

För Redhawks del gäller det att repa mod snabbt. Redan på lördag finns chans till revansch när det är dags för säsongens första Skånederby.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Luleå 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

26:15 0-1 Julius Honka (Fröberg, Komarek)

53:25 1-1 Joakim Ryan (Söderberg, ) PP2
59:18 1-2 Juhani Tyrväinen (Andersson, Brännström)

Skott: 26-19 (9-4, 9-8, 7-7)
Publik: 5 084 personer (Malmö Arena)