• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Redhawks tog första hemmasegern

23 september 2021 21:25

Redhawks gjorde det mesta rätt och skapade mängder av chanser direkt i den första perioden - och redan där kunde matchen varit avgjord. Men istället blev det spännande när Redhawks till slut vann med 3-2.


Redhawks flög ur blocken i kvällens hemmamatch mot Djurgården. Under den inledande tredjedelen skapade de rödklädda hemmaspelarna ett flertal lägen goda nog för målmässig utdelning och halvvägs in på öppningsakten visade skottstatistiken 9-1. Då hade dessutom Ponthus Westerholm haft ett skott i ramen.

Men någon puck trillade inte in i nätet under den första perioden. Utdelningen skulle istället komma i andra. Efter att Jaedon Descheneau själv skapat en vass chans med en magnifik passning, var det han som följde upp och tryckte in det viktiga ledningsmålet på en retur. Hans första fullträff sedan flytten till Skåne.

Det målet gav också luft under vingarna för ett Redhawks som fortsatte att skapa chanser. Ponthus Westerholm åkte sig till ett friläge i slutet av perioden, men knäppte avslutet strax över. Bara sekunder senare revanscherade han sig, när han vallade in pucken på en bortaback och dubblade ledningen.

När Anton Olsson dessutom hoppade in i luckan i anfallszon och sköt sitt första A-lagsmål på egen retur, då kändes matchen avgjord.

Gästerna fick dock lite luft. Lite drygt två minuter efter Redhawks tredje mål fick Djurgården in en reducering. Det gjorde också att det blev onödigt spännande. Djurgården plockade Mantas Armalis med drygt två minuter kvar och en studspuck letade sig in.

Under de sista minuterna stod Redhawks emot och därmed bärgades också säsongens första hemmaseger.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Djurgården 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)

24:31 1-0 Jaedon Descheneau (Persson, Lerby)
37:07 2-0 Ponthus Westerholm (Ryan, E Sylvegård)

45:03 3-0 Anton Olsson (Söderberg, Ryan)
47:42 3-1 Sebastian Strandberg (Hedström, Cederqvist)
58:10 3-2 Linus Videll (Nilsson, Högström)

Skott: 34-31 (12-5, 10-11, 11-15)
Publik: 2 506 personer (Malmö Arena)