• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Redhawks föll - men säkrade kontraktet

22 mars 2021 20:27

Det blev inte den nionde raka och ett nytt klubbrekord för Redhawks. Men förlusten till trots så säkrade Redhawks definitivt SHL-kontraktet med kvällens bärgade poäng.


Redhawks stod inte att känna igen i kvällens hemmamatch. Det laget som radat upp segrar var inte detsamma när Oskarshamn kom besök till Malmö Arena.

Redan i den första perioden var det gästerna som skapade det mesta av det bästa, men Redhawks höll ändå tätt i defensiven med ett starkt spel i de farliga ytorna, men anfallsspelet kuggade inte i .

I den andra perioden var det följaktligen också gästerna som tog ledningen. När Redhawks ändå hade inlett den tredjedelen bättre så kom Oskarshamn loss på en spelvändning, tre mot en. Då hittade Markus Modigs nätet.

Men Redhawks replikerade snabbt. På en vunnen tekning i anfallszon pangade Patrik Hersley in kvitteringen och det var oavgjort även efter 40 minuter.

Sen såg det länge ut som om Redhawks skulle lägga beslag på trepoängaren. Pathrik Westerholm snärtade in 2-1 med tio minuter kvar.

Oskarshamn kom dock tillbaka. I slutminuten, i spel sex mot fem, styrdes pucken in från nära håll. I den efterföljande kvitteringen var det också gästerna som drog det längsta strået.

Därmed kom Redhawks segersvit till sitt slut, den stannar på åtta raka.

Kvällens inspelade poäng innebär också att Redhawks är helt klart för spel i SHL under den kommande säsongen.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Oskarshamn 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

26:30 0-1 Markus Modigs (Lipon, Thelin)
29:22 1-1 Patrik Hersley (Järvinen)

50:22 2-1 Pathrik Westerholm (Ponthus, Sylvegård)
59:28 2-2 Lance Bouma (Olofsson, Cooper)

61:17 2-3 Nolan Zajac (Olofsson)

Skott: 20-37 (6-12, 5-14, 8-11, 1-2)