• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks fick inte hål på Brynäs

11 februari 2021 21:27

Trots att Redhawks dominerade den första perioden av kvällens bortamatch mot Brynäs var det hemmalaget som lyckades göra målen. När de resterande 40 minuterna dessutom blev mållösa fick Redhawks se sig besegrat i Monitor ERP Arena.


Det var inget snack om saken, Redhawks öppnade kvällens match i Gävle klart bäst. Under de inledande fem minuter förlades allt spel i offensiv zon, men det hjälpte föga.

När Brynäs roffade åt sig en puck i Redhawks zon och fick chansen framför mål så tog hemmalaget ledning.

Att den ledningen sedan dubblades i ett numerärt överläge knappa minuten från den första pausvilan gjorde knappast saken bättre.

Inledningen av den andra perioden följde mönstret från den första. Det var Redhawks som hade allt anfallsspel. Men pucken ville inte in. Johan Olofssons fina läge jätteräddades av Brynäsmålvakten Samuel Ersson och Patrik Hersleys tunga skott från blå träffade stolpen.

I samband med en Redhawksutvisning i mitten av matchen förändrades den där matchbilden. Redhawks fick inte samma offensiva snurr och Brynäs försvarade sig på ett enklare sätt.

Det gjorde att den där anstormningen aldrig kom. I tredje perioden kunde Brynäs försvara sin ledning hela vägen in i mål och Redhawks får resa hem till Skåne utan poäng.

Efter helgen väntar nya matcher, när det är dags för en ny roadtrip. Då ställs Redhawks mot Frölunda på tisdagen innan torsdagskvällen bjuder på match i Oskarshamn.

MATCHFAKTA, SHL
Brynäs vs. Redhawks 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

6:19 1-0 Oscar Birgersson (Sallinen)
19:22 2-0 Patrik Berglund (Harper, Bertilsson) PP1

Skott: 19-26 (5-15, 10-7, 4-4)