• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Göteborg
GHC

Tuff uddamålsförlust i första kvalmatchen

26 februari 2020 21:51

Redhawks fick se sig besegrat i den första kvalmatchen till SDHL, när Göteborg kom på besök till Malmö Isstadion. Gästerna var snäppet bättre och kunde avgöra matchen i den tredje perioden.


I kväll ställdes Redhawks i det första mötet med SDHL-klubben Göteborg i kvalet upp mot högstaserien. Och det var ett Redhawks som visade lite för mycket respekt för kvällens motstånd.

Gästerna fick dessutom ett öppet läge efter bara någon minut och fri i skottsektorn kom också göteborgarnas ledningspuck. Det var också nära en dubblad ledning på ett friläge, men då kom Redhawkskeepern Lisa Jensen, som i vanlig ordning svarade för en stark insats, upp med en stor räddning.

Redhawks åt sig in ju längre perioden led och växte ytterligare i den andra perioden, som var lagets bästa. Då pressade Redhawks ner Göteborg i ett flertal långa anfall och när Jessica Campbell hittade en fri Malene Frandsen framför mål var matchen kvitterad.

Några minuter senare fick Campbell också en gyllene chans att sätta Redhawks i förarsätet. Redhawks tilldömde straffslag, men i skottögonblicket vobblade pucken till och avslutet smet utanför.

Därmed var det oavgjort inför tredje och där kunde Göteborg kopplade ett grepp om händelserna. Redhawks fastnade i egen zon och respekten för motståndaren blev för stor.

När gästerna återtog sin ledning visade det sig också bli det matchvinnande målet. Redhawks förmådde inte att komma tillbaka.

På lördag väntar match i Angered Arena, där Redhawks behöver vinna för att jobba fram en tredje och avgörande match på söndag.

MATCHFAKTA, Play Off till SDHL 1:3
Redhawks vs. Göteborg 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

3:26 0-1 Elin Svensson (Johansson, Borgfeldt)

25:38 1-1 Malene Frandsen (Campbell)

47:36 1-2 Elin Svensson (Smith)

Skott: 26-27 (8-9, 10-8, 8-10)
Publik: 477 personer (Malmö Isstadion)