• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Ett mål räckte för seger i Växjö

11 januari 2020 20:26

Redhawks är ett vinnande lag igen. I kvällens bortamatch mot Växjö Lakers stämplade alla in och bidrog till segern. Den här gången räckte det med ett mål, från kapten Fredrik Händemarks klubba, när Oscar Alsenfelt spikade igen totalt.


Det var tätt och tight i kvällens match i Vida Arena, där Redhawks gästade Växjö Lakers. Samtliga spelare stämplade in igen och svarade upp efter att huvudtränare Peter Andersson varit missnöjd med de många individuella misstagen för två dagar sedan.

Målchanserna var inte jättemånga. När de uppstod så satte de båda lagens målvakt sin klass - något Oscar Alsenfelt skulle göra matchen lång.

För Redhawkskeepern stängde igen sin butik i kväll. Han stoppade 28 av 28 skott från hemmalaget och det matchvinnande målet, det blev det som Fredrik Händemark lirkade in i slutet av den andra perioden.

Redhawks bärgade därmed sin första seger under 2020 och drygade ut avståndet till Växjö, som skuggade i tabellen.

Nu väntar en veckas spelledigt, innan bortamatchen mot Djurgården om en vecka.

Det dröjer till den 28 januari innan Redhawks spelar hemma igen. Då gästar Brynäs i den första av tre matcher på en vecka. Dina biljetter till hemmamatcherna köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Växjö vs. Redhawks 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

36:35 0-1 Fredrik Händemark (Hetta, Lerby)

Skott: 28-16 (9-9, 7-4, 12-3)
Publik: 5 511 personer (Vida Arena)