• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Tuff start på matchserien

23 mars 2019 17:54

Redhawks fick inte alls den önskade starten på kvartsfinalserien mot Frölunda. I Göteborg var det hemmalaget som hamnade i förarsätet - både målmässigt och i matchserien. Matchen avgjordes i den första perioden, där Frölunda sköt matchens samtliga fyra mål. För Redhawks gäller det att repa mod och komma igen i Malmö Arena på måndag kväll.


Slutspelet är igång, men det blev en tuff start för Redhawks. Det blev ingen ren repris på fjolårets matchserie mot Frölunda, när Redhawks åkte till Göteborg och vann match ett.

Istället var det ett Frölunda som vann kamperna framför de båda målen och fick strörre utdelning på sina chanser. I minst i den första perioden, där Redhawks hade bra koll på händelserna under de inledande åtta minuterna.

Men när Frölunda fick chans till powerplayspel kom ledningsmålet - och det var också inledningen på en tuff tid.

Göteborgarna fyllde på med ytterligare två mål inom loppet av fem minuter och sköt ytterligare ett bara tio minuter från den första pausvilan.

Underläget förmådde Redhawks inte att göra något åt i dag. Trots ett antal goda reduceringsmöjligheter fick Redhawks inge utdelning, åtminstone inte på ett regelrätt sätt.

Frölunda tog rond ett, men det är som bekant först till fyra som gäller. På måndag är det dags att kvittera. Ditt stöd behövs i Malmö Arena. Köp dina biljetter genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SM-kvartsfinal 1:7
Frölunda vs. Redhawks 4-0 (4-0, 0-0, 0-0)

9:03 1-0 Pathrik Westerholm (Carlsson, Friberg) PP1
11:45 2-0 Sebastian Stålberg (Westerholm)
13:40 3-0 Rhett Rakhshani (Rosseli Olsen, Carlsson)
19:50 4-0 Rhett Rakhshani (Hjalmarsson, Gormley) PP1

Skott: 29-26 (13-9, 9-7, 7-10)
Publik: 10 923 personer (Scandinavium)