• Huvudsponsorer

Hemma
München
RBM
Borta
Malmö
MIF

Redhawks till München för första kvarten

3 december 2018 22:30

Tisdagskvällen bjuder på slutspelshockey. I Champions Hockey League är Redhawks framme vid kvartsfinal, där ett nytt möte med tyska storklubben Red Bull München väntar. Rond ett går av stapeln i morgon kväll i Olympia-Eisarena och Redhawks beger sig söderut vid lunchtid på tisdagen. – Vi möter ett bra lag, en tuff motståndare, som går bra i sin liga, säger Peter Andersson inför matchen.


Slutspelet i Champions Hockey League har nått kvartsfinal. För Redhawks del väntar ett återseende. Red Bull München står för motståndet, i ett dubbelmöte som inledss på bortais under tisdagskvällen.

– Vi möter ett bra lag, en tuff motståndare, som går bra i sin liga. När vi var där nere i gruppspelet tycker jag att vi spelade hyfsat och vi är förberedda på att det kommer att bli en tuff match, säger Redhawks huvudtränare, Peter Andersson.

Det är andra säsongen i rad som Redhawks tar sig till slutspel i turnering, med denna höst har laget redan tagit sig längre än för ett år sedan. Då slutade det roliga i åttondelsfinal.

– Vi har blivit bättre på att hantera att spela mot andra kulturer. Just München känner vi ganska väl - precis som de känner oss - eftersom vi stött på varandra tidigare. Jag förväntar med en match som kommer att avgöras framför de båda målen, menar Andersson, som inte är helt nöjd med Redhawks spel på just den punkten under den sista tiden;

– Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra under de första tio matcherna i SHL, men sedan dess har det varierat. På sistone har vi varit svagare i den delen av spelet och behöver studsa tillbaka i ordentligt.

När det gäller en annan aspekt har Redhawks studsat tillbaka. Magsjuka florerade under lördagens bortamatch mot Linköping, men den är som bortblåst nu,

– Alla på plats och alla har kunnat träna i dag. Vi känner oss fräscha och pigga, berättar Andersson avslutningsvis.

FAKTA / Red Bull München vs. Redhawks
Nedsläpp tisdag kl 19:30
Olympia-Eisarena, München

Matchtruppen:
Vilken trupp Redhawks åker med till den första kvartsfinalen i Champions Hockey League, det spikas först under morgondagens matchvärmning.

Ej uttagna:
Linus Cronholm (Pantern), Niklas Arell (skadad), Emil Molin (skadad).

Poängstarkaste spelarna:
CHL 2018-19:
Redhawks: Lars Bryggman 8p (5+3), Emil Sylvegård 8p (5+3), Martin Janolhs 7p (3+4), Fredrik Händemark 7p (2+5), Konstantin Komarek 6p (2+4).
Red Bull München: John Mitchell 10p (2+8), Trevor Parkes 8p (6+2), Justin Shugg 7p (3+4), Mads Christensen 6p (3+3), Mark Voakes 5p (3+2).

Special teams:
Redhawks: 33,3% i PP / 84,6% i PK
Red Bull München: 24,2% i PP / 81,4% i PK

Inbördes möten i år:
9/10 Red Bull München vs. Redhawks 3-2
16/10 Redhawks vs. Red Bull München 6-1
4/12 Red Bull München vs. Redhawks
11/12 Redhawks vs. Red Bull München

Målvaktsmatchen:
Cristopher Nihlstorp 3 ma, 94,1%
Danny aus den Birken 6 ma, 92,9%
Oscar Alsenfelt 5 ma, 89,6%
Kevin Reich 2 ma, 86,6 %