• Huvudsponsorer

Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Malmö
MIF

Avgörandets dag är kommen

10 februari 2019 10:10

I eftermiddag ska det avgöras. Redhawks reser till Karlskrona för den avslutande matchen i DamEttan Södra och målbilden är klar. Redhawks behöver tre poäng för att knipa seriesegern framför ögonen på just Karlskrona och på så sätt ta sig vidare till vårens SDHL-kval.


I eftermiddag gäller det. Redhawks och Karlskrona gör upp om en seriesegern i DamEttan Södra. Men det är mer än det som står på spel. Segraren går också vidare i kvalspelet upp mot SDHL.

– Det kommer vara en speciell känsla, när så mycket står på spel, säger Redhawks huvudtränare, Jonathan Salman.

Under hela säsongen har det handlat om just Redhawks och Karlskrona i toppen av tabellen. Karlskrona har en enda förlust och den kom mot just Redhawks. Tidigt i höst drog Redhawks det längsta strået via straffläggning uppe i Blekinge. Karlskrona tog dock revansch, när det åter var straffar som krävdes för att skilja lagen åt i returmötet i Kirsebergs Ishall.

– Det kommer helt klart bli en värdemätare i eftermiddag. Mycket står på spel för båda lagen, men den stora pressen ligger på Karlskrona. De har toppat tabellen så gott som hela säsongen och jag tror att många där redan har räknat hem segern, säger Salman.

Redhawks har dock goda minnesbilder från NKT-Arena Karlskrona sedan den där straffsegern. I dag krävs dock seger efter ordinarie tid, då Karlskrona har två poäng att gå på.

Klockan 16:10 släpps pucken. Du kan givetvis följa det hetaste via Twitter, men matchen sänds även via webben och du kan köpa hem den här för 39 kronor!

FAKTA / Karlskrona vs. Redhawks
Nedsläpp söndag kl 16:10
NKT-Arena Karlskrona

Matchtruppen:
Redhawkstränaren Jonathan Salman annonserar att han har full trupp att tillgå, där landslagsspelarna återvänder tidigt från sina samlingar och är redo för spel i eftermiddagens match.

Formen:
Tabelltvåan Redhawks måste åka till Blekinge och spela hem tre poäng för att drömmen om SDHL ska leva vidare. Redhawks har 5-0-0-0 på sina fem senaste matcher och ståtar med sex raka trepoängare sedan den där strafförlusten mot Karlskrona i Kirsebergs Ishall i december.
Serieledande Karlskrona vet att det räcker med ett oavgjort resultat. Tabellettan har 4-1-0-0 på sina fem senaste matcher - och har gått segrande ur sina tio senaste matcher. Säsongens enda förlust kom just i höstmötet mot Redhawks i NKT-Arena.

Poängstarkaste spelarna:
DamEttan Södra:
Redhawks: Viktoria Maskalova 19p (10+9), Josephine Asperup 18p (8+10), Mia Bau Hansen 15p (8+7), Kamila Wieczorek 13p (6+7), Julie Jensen 13p (3+10).
Karlskrona: Deanna Morin 26p (13+13), Kate Lumley 16p (8+8), Filippa Wahlfried 13p (6+7), Eliza Snider 12p (6+6), Meghan Kebalka 12p (6+6).

Special teams:
Redhawks: 18,2% i PP (2:a) / 85,3% i PK (3:a)
Karlskrona: 19,6% i PP (1:a) / 84,6% i PK (4:a)

Inbördes möten i år:
28/10 Karlskrona vs. Redhawks 2-3 str
9/12 Redhawks vs. Karlskrona 4-5 str

Målvaktsmatchen:
Julia Karlsson 12 ma, 94,0% (1:a)
Lisa Jensen 11 ma, 92,0% (2:a)
Sofia Andersson 3 ma, 90,9% (ej rankad)
Moa Karlsson 3 ma, 87,8% (ej rankad)