• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Trollhättan
TROL

Tjejerna fullbordade en perfekt Superlördag

26 januari 2019 21:50

Visst blev det seger även för tjejerna. Redhawks började förvisso lite trevande i sin första match någonsin, men i den tredje perioden släppte det. Till slut blev det säkra 4-1 mot Trollhättan i DamEttan Södra - och Redhawks är nu etta i tabellen. Klockan 12:10 väntar ny match mot Trollhättan, då i Kirsebergs Ishall.


Lördagskvällen bjöd på den första matchen någonsin i Malmö Arena för Redhawks damlag. Det började trevande och visst var det lite speciellt att kliva in i Malmö Arena.

– Det var nog ganska nervöst, inte minst i första perioden. Det är inte många som spelat i en så här fin och stor arena. Dessutom hade tjejerna många nära och kära på läktaren och jag tror att vi ville lite för mycket, säger Jonathan Salman, Redhawks huvudtränare.

Det dröjde till den andra perioden innan första målet kom. Emma Lund Jensen sköt det historiskt första dammålet i Malmö Arena, men trots ledningsmålet släppte det inte.

– Nej, vi tog förvisso kommandot över matchen, men det lossnade inte förrän i tredje.

Trollhättan lyckades kvittera, trots att Redhawks förde spelet. Nathalie Perrys styrning fram till 2-1 efter drygt halva matchen var viktig.

I tredje kom två snabba mål. Amanada Andersson tryckte in en backhand i en spelvändning och knappa minuten efter tog Kamila Wieczorek pucken i egen zon och såg till att ta den över hela banan innan hon satte fyran.

4-1 blev också segersiffrorna. Trepoängaren innebär att Redhawks är ny serieledare, med en match mer spelad en antagonisten Karlskrona.

– Det var viktigt att vinna i det läget vi är i. Vi måste vinna våra resterande matcher för att komma vidare till kvalet.

Förvisso har Karlskrona en match mindre spelad, men nu vet de att de måste vinna för att återta den positionen.

– Pressen ligger helt klart på Karlskrona, som toppat tabellen under stora delen av säsongen, säger Salman avslutningsvis.

Han och hans tjejer går upp mot Trollhättan redan i morgon igen. Klockan 12:10 släpps pucken i Kirsebergs Ishall - och självklart är det fritt inträde även där.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra
Redhawks vs. Trollhättan 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

24:13 1-0 Emma Lund Jensen (Bladh, Svärd)
28:54 1-1 Emelie Sahlè (Pettersson Dove)
32:47 2-1 Natalie Perry (Lindblom, J Jensen)

47:31 3-1 Amanda Andersson (J Jensen)
48:29 4-1 Kamila Wieczorek (Maskalova)

Skott: 43-16 (17-6, 11-4, 15-6)
Publik: 620 personer (Malmö Arena)