• Huvudsponsorer

Hemma
Troja-Ljungby
TRO
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vände i tredje och vann

16 december 2018 19:43

Med ett 0-1-underläge inför den tredje perioden av söndagseftermiddagens bortamatch mot Troja/Ljungby lade Redhawks damer i högsta växeln. Malene Frandsen kvitterade efter knappt två minuters spel och på lite drygt sju minuter gick Redhawks fram till 4-1. Därmed tog Redhawks också revansch på Troja efter det snöpliga nederlaget i hemmamötet tidigare i höst. – Vi visade verkligen en styrka i dag - alla följde matchplanen, säger Jonathan Salman.


Söndagseftermiddagen bjöd på bortamatch mot Troja/Ljungby i DamEtta Södra för Redhawks - som sökte revansch sedan smålänningarna lade beslag på en uddamålsseger i Kirsebergs Ishall tidigare i höst.

Redhawks kom dock till spel med en kort bänk och rullade på tre kedjor och två backpar. Men tjejerna gjorde det riktigt bra och tog en ny seger.

– Vi gjorde en bra match, inte minst med tanke på förutsättningarna. Alla följde den matchplan som vi hade satt upp, berättar en nöjd huvudtränare i Jonathan Salman.

Efter en mållös öppningsperiod fick Redhawks dock en mardrömstart på den andra. Efter bara 53 sekunder lyckades Troja förvalta ett friläge. Men fler mål släppte inte Sofia Andersson, som spikade igen efter hemmalagets ledningsmål. Trojas uddamålsledning stod sig in till den andra pausvilan.

– Vi skapade en del under de två första perioderna, när spelet böljade ganska mycket, säger Salman.

Hans tjejer tog istället tillvara på målchanserna i den trejde perioden när de bjöd på ett fyrverkeri framåt. Malene Frandsen var först ut. Redan i den andra matchminuten plockade hon upp en lös puck på egen blålinjen och tog saken i egna händer. Han gick igenom hela Ljungbylaget och lade in en backhand till 1-1.

Därefter vilade Redhawks på hanen ett tag, innan det var dags att göra rycket.

Mia Bau Hansen gjorde 2-1 efter ett finfint väggspel med Josephine Asperup, som till slut gav öppet mål. Knappa minuten senare forecheckade Natalie Perry fast pucken i anfallszon och i efterdyningarna kunde Amanda Andersson trycka in trean i taket. När Bau Hansen sedan kom i ett bra kontringsläge två minuter senare tryckte hon in segerresultatet till 4-1 i krysset.

– Det kändes som att luften gick ur dem när vi kunde göra ett par snabba mål i början av tredje perioden, menar Salman.

Redhawks huvudtränare var mycket nöjd med den insats som tjejerna svarade för i dag samt att matchplanen följdes till punkt och pricka.

– Vi visade verkligen en styrka i dag, trots att vi har spelare på landslagssamlingar och på skadelistan. Det är nog det som gläder mig mest, att vi har så många tjejer som gör jobbet så pass bra.

Nu väntar julledigt i DamEttan Södra. Redhawks nästa match är hemmamötet mot Linköping den 6 januari. När det nya året är här ska Rehawks jaga ikapp Karlskronas fempoängsledning i toppen av tabellen.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra
Troja/Ljungby vs. Redhawks 1-4 (0-0, 1-0, 0-4)

20:53 0-1 Sabina Martinsson (Lönnetun)

41:53 1-1 Malene Frandsen
46:38 1-2 Mia Bau Hansen (Asperup)
47:29 1-3 Amanda Andersson (Perry)
49:18 1-4 Mia Bau Hansen (Perry, Lund Jensen)

Skott: 19-28 (8-11, 10-4, 1-13)
Publik: 53 personer (Ljungby Arena)