• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Hvidovre
HVI

Rivstart lade grunden till damernas seger

23 november 2018 21:45

MALMÖ. Redhawks fortsätter att gå starkt i DamEttan Södra. Under fredagskvällen kom en ny seger, när Hvidovre slogs tillbaka i ett rivalmöte hemma i Kirsebergs Ishall. Redhawks fick full utdelning i den första perioden, sköt tre mål och grundlade segern tidigt. Samtidigt svarade Lisa Jensen för en utomordentligt stark insats mellan stolparna.


Efter nederlaget i förra omgången är Redhawkstjejerna tillbaka som vinnare igen. I kväll besegrades Hvidovre i DamEttan Södra, när lagen drabbade samman i ett rivalmöte i Kirsebergs Ishall.

Redhawks lade grunden till segern redan i den första perioden. Trots att det spelmässigt var jämnt i perioden och dessutom ett skottmässigt övertag för gästerna var det Redhawks som gick fram till en tremålsledning innan den första pausvilan.

Amanda Andersson bröt dödläget när hon fyllde på i en spelvändning och tryckte in ledningsmålet. I powerplay följde Viktora Maskalova upp med ett skott i nättaket och när Kamila Wieczorek kom fri gjorde hon inget misstag.

Ledningen stod sig till lite knappt elva minuter återstod av matchen. Då fick duktiga Lisa Jensen i Redhawkskassen kapitulera. Men det blev aldrig oroligt i Redhawks. Bara en minut senare var det åter tre mål upp sedan Wieczorek satt upp Annie Svärd till ett öppet mål.

Julie Jensen fyllde på med 5-1. Från en position precis framför mål förpassade hon pucken in i detsamma - återigen efter fin passning signerad Wieczorek. Hvidovre fick förvisso in en puck till innan det var Nathalie Perry som fick öppen bur och sköt sitt första mål i Redhawkströjan.

Nästa match spelar Redhawks i Linköping, nästa lördag - en match som spelas parallellt med Redhawks SHL-möte med LHC.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra
Redhawks vs. Hvidovre 6-2 (3-0, 0-0, 3-2)

7:33 1-0 Amanda Andersson (Perry)
14:47 2-0 Viktoria Maskalova (Wieczorek, Asperup) PP1
16:29 3-0 Kamila Wieczorek (Frandsen)

49:03 3-1 Julie Funch Östergaard (Sörensen)
50:08 4-1 Annie Svärd (Wieczorek)
53:01 5-1 Julie Jensen (Wieczorek, Maskalova)
56:16 5-2 Julie Funch Östergaard (Aller Mathiesen) PP1
57:33 6-2 Nathalie Perry (Andersson)

Skott: 33-29 (12-16, 9-6, 12-7)
Publik: 65 personer