• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71 J20
HV71

Dämpa hockeyabstinensen med J20-premiär

14 september 2018 10:30
J20

Hockeysäsongen är här, men det dröjer ytterligare en vecka innan det är dags för Redhawks hemmapremiär i SHL. Men redan i morgon kan du stilla din hockeyabstinens. Lördagseftermiddagen bjuder nämligen på premiär i J20 SuperElit, när Redhawks tar emot HV71 i Limhamns Ishall. – Det ska bli kul att det drar igång, säger huvudtränare Anton Blomqvist.


Efter en lång försäsongen är det äntligen dags. I morgon släpps pucken i J20 SuperElit Södra och det är dags för seriepremiär för Redhawks J20-lag.

– Det ska bli kul att det drar igång, att börja tävla på riktigt, säger Redhawks J20-tränare, Anton Blomqvist.

Det är ingen enkel match som inleder, när den regerenade mästaren, HV71, kommer på besök.

– Nej, det är en tuff utmaning som väntar oss direkt, men vi ser verkligen fram emot den och är redo att köra.

Sedan lagets återsamlades för en och en halv månad sedan har Anton Blomqvist jobbat på att sätta grunderna i spelet och han tycker att laget tagit steg hela tiden - och att det också är målbilden för hela säsongen.

– Försäsongen har varit lite upp och ner, precis så som den brukar vara. Vi har pratat mycket om att vi ska bli lite bättre för var dag som går och att vi ska ha det som en daglig morot även under säsongens gång. Vi vill vara som bäst när de viktigaste matcherna kommer efter jul. Vi kommer att jobba långsiktigt, med tålamod, gnugga på detaljerna och se till att vi har ett bra grundspel att luta oss emot, berättar "Blomman".

Redhawks föll förvisso i sitt genrep borta mot Frölunda för nära två veckor sedan, men Anton Blomqvist var väldigt nöjd med det han fick se från sitt lag.

– Vi gjorde en jättebra match och föll lite snöpligt. Det var vår bästa match hittills och det var många delar i spelet som vi gjorde bra.

Klockan 13:40 släpps pucken i Limhamns Ishall i morgon och Blomqvist är klar på vad han förväntar sig.

– HV71 kommer vilja ha mycket puck. Jag vill se att vi spelar vårt spel, att vi gör det som vi har tränat på och att vi tävlar extremt där ute. Samtidigt behöver vi spela med ett bra omdöme. De har många skickliga landslagsspelare och jag tror att vi behöver ligga tätt på dem och vara jobbiga, samtidigt som vi gör bra avvägningar.

Laget vs. HV71
Emil Gabrielson - Anton Jellvik - Jakob Hallberg
Freddy Roslund - Sandro Schmid - Oskar Magnusson
Rasmus Sirugo - Max Håkansson - Fabian Hast
Pontus Svensson - Oscar Johansson - Jesper Rosdahl
Adam Eliasson

Anton Hansson - Linus Cronholm
Tommy Pappila - Charlie Björlin
Gabriel Jammeh - Gustav Sternér
Lukas Fredin

Linus Gidbark (Mathias Bäckström)