• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Redhawks är derbykungar igen

12 mars 2019 21:15

Redhawks visade åter vem som är bäst i Skåne. Inför utsålda läktare, 12 600 åskådare, hemma i Malmö Arena besegrades Rögle med klara 3-0. Trepoängaren innebär dessutom att Redhawks på allvar är med i kampen om en topp 6-plats när SHL:s grundserie avslutas hemma mot Örebro på torsdag.


Redhawks studsade tillbaka på vinnarspåret när det gällde som mest. Inför fulla läktare i Malmö Arena fick Redhawks också en drömstart. Skåningen Max Görtz satte pucken i nät efter bara drygt en minuts spel - ett mål som också skulle visa sig bli matchvinnande.

Oscar Alsenfelt spikade nämligen igen målburen. I den första perioden var han ansatt. Rögle avlossade 15 skott på mål och hade nätkänning en gång. Det dömdes dock bort för spel med hög klubba.

Uddamålsledningen i paus speglade inte riktigt matchbilden. I andra tog Redhawks dock över, till stor del tack vare flera numerära överlägen.

Det var också i ett powerplay som ledningen utökades. Marcus Björk knäppte in ett skott utifrån och utgångsläget var bästa tänkbara inför tredje.

Där stängde Redhawks ner sina antagonister och när Henrik Hetta snyggt satte 3-0 med knappt sju minuter kvar var saken också klar.

Trepoängaren innebär att Redhawks är med i topp 6-kampen på allvar. En seger krävs i sista grundseriematchen, hemma mot Örebro, samt hjälp från annat håll. Se till att du är på plats och stöttar redan på torsdag. Dina biljetter köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Rögle 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

1:22 1-0 Max Görtz

28:56 2-0 Marcus Björk (Händemark, Ekberg) PP1

53:05 3-0 Henrik Hetta

Skott: 35-32 (7-15, 21-5, 7-12)
Publik: 12 600 personer (Malmö Arena)