• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

En vass slutperiod var inte nog

7 mars 2019 21:33

Redhawks kom inte alls upp på nödvändig nivå i kvällens bortamatch mot Brynäs. Efter 40 minuter var Redhawks tre mål back, men i vanlig ordning visade laget moral och gjorde match av det hela. Till slut blev det dock en uddamålsförlust och segersviten stannade på tre raka.


Det var inte det Redhawks som vi är vana vid att se som inledde kvällens bortamatch mot Brynäs. Efter knappa sju minuter var det också hemmalaget som tog ledningen, när ett powerplay bar frukt.

Oscar Alsenfelt stoppade dock 15 av 16 Brynässkott under de inledande 20 minuterna och underläget var bara ett mål stort i pausvilan.

Brynäs dubblade dock sin ledning några minuter in på andra perioden. En puck kastades in från sarghörnet och studsade i mål via en olycklig Jens Olsson.

Redhawks hade svårt att nyttja de målchanser som skapades, men Frederik Storm gjorde inget misstag när han nätade för fjärde matchen i rad. Dansken plockade upp en retur och lade in en reducering som kunde gett Redhawks momentum för att vända matchen.

Glädjen blev emellertid kortvarig. Bara 16 sekunder senare hade Brynäs återtagit sin tvåmålsledning och hemmalaget utökade till 4-1 i ett sent numerärt överläge i den andra perioden.

Redhawks gav inte upp. På nytt visade laget moral och gjorde match av det hela i tredje. Christoffer Forsberg styrde in en reducering och när Storm gjorde sitt andra powerplaymål för kvällen hade Redhawks 4:32 på sig att kvittera.

Jakten bar inte frukt den här gången och Redhawks segersvit stannade på tre raka. Förlusten till trots säkrades i kväll Redhawks plats i SM-slutspelet. Det blir minst spel i åttondelsfinal i Malmö Arena - men jakten på en direktplats till kvartsfinal går vidare. På lördag jagar Redhawks nya poäng, när Timrå gästas.

MATCHFAKTA, SHL
Brynäs vs. Redhawks 4-3 (1-0, 3-1, 0-2)

6:50 1-0 Jacob Blomqvist (Sallinen, Cerveny) PP1

24:59 2-0 Simon Bertilsson (Cerveny, Sallinen)
35:42 2-1 Frederik Storm (Görtz, Öhman) PP1
35:58 3-1 Joel Kellman (Danielsson, Boqvist)
4-1 Nicklas Danielsson () PP1

48:08 4-2 Christoffer Forsberg (E Sylvegård, Görtz)
55:28 4-3 Frederik Storm (Görtz, Komarek) PP1

Skott: 35-24 (16-7, 9-11, 10-6)
Publik: 5 215 personer (Gavlerinken Arena)