• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vände och vann i Linköping

2 mars 2019 17:40

Redhawks fick en tuff inledning på eftermiddagens bortamatch, där Linköping gick fram till en tvåmålsledning. Men Redhawks vände i tredje och vann i Saab Arena med uddamålet, 3-2.


Det blev inte den förstaperioden som Redhawks ville ha i dagens bortamöte med Linköping. Trots att Redhawks kom ut starkt och förde spelet under inledningen var det hemmalaget som kopplade ett grepp om matchen.

När utvisningarna började hagla tog Linköping över och hemmalaget utnyttjade sitt första numerära överläge. Östgötarna ökade också på och Redhawks var två mål back in till den första pausvilan.

Redhawks inledde även andra på ett bra sätt - och hade också ett ganska klart grepp om hela den tredjedelen. Nu kom också ett tidigt reduceringsmål, när Frederik Storm styrde in ett skott från Marcus Björk. Målet innebar också att Storm klev upp på 100 poäng i SHL-karriären.

Trots mycket spel i anfallszon fick Redhawks bara in en puck, men ytterligare utdelning skulle komma i tredje.

Då vände Redhawks på resultatet på lite drygt två minuter. Pontus Netterberg höll sig påpassligt framme vid kassen och styrde in kvitteringen. När Redhawks sen satte stopp på Linköping i mittzon vände spelet blixtsnabbt. Christoffer Forsberg satte upp Max Görtz, som lade in det matchvinnande målet i tom bur.

Därefter stängde Redhawks ner matchen fullständigt. Defensiven var stark och Linus Cronholm, som faktiskt gjorde sin första grundseriematch i SHL, matchades flitigt. Han svarade för ett oerhört resolut backspel - och passade dessutom på att assistera till ett mål och noterades för +2 i +/-.

Trepoängaren innebär att Redhawks är uppe på topp 6 igen. Jakten på slutspelsplatserna går vidare på tisdag, när Mora kommer till Malmö Arena. Dina platser till hemmamatcherna säkrar du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Linköping vs. Redhawks 2-3 (2-0, 0-1, 0-2)

8:00 1-0 Derek Roy (Bengtsson, Pettersson) PP1
17:56 2-0 Lukas Bengtsson (Billins, Brodecki)

22:13 2-1 Frederik Storm (Björk, Hetta)

45:40 2-2 Pontus Netterberg (Cronholm, Komarek)
47:47 2-3 Max Görtz (Forsberg)

Skott: 29-27 (10-9, 10-8, 9-10)
Publik: 6 812 personer (Saab Arena)