• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Ineffektivt Redhawks föll mot Skellefteå

23 februari 2019 17:35

Det gick inte att få in pucken i dag. Det kvittade hur klara chanser Redhawks skapade i hemmamatchen mot Skellefteå, en match som Redhawks dominerade i Malmö Arena, så hittade gummitrissan inte nätet. Och gör man inga mål så går det inte att vinna hockeymatcher. Skellefteå gjorde två, ett i powerplay och ett i tom bur, och stal samtliga poäng.


Dagens hemmamatch hade ett tydligt tema. Redhawks var spelförande genom så gott som samtliga 60 minuter, men förmådde inte att få in pucken i nät.

Matchens första och matchvinnande mål kom tidigt. I gästernas första numerära överläge hittade Albin Eriksson en lucka och Redhawks hamnade i underläge.

Resten av matchen handlade om att jaga för Redhawks, som avlossade mängder av skott mot mål - men där det var många som inte nådde mål eller gick innaför målramen.

Den klaraste kvitteringschansen hade Pontus Netterberg med knappt tio minuter kvar av den tredje perioden. Men istället för att få in pucken över mållinjen gick den parallellt och ut bredvid den bortre stolpen. En situation som var väldigt signifikant för matchen.

I slutminuten kunde gästerna istället spika slutresultatet till 0-2 i tom bur och Redhawks får repa mod inför nästa veckas matcher.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Skellefteå 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

3:44 0-1 Albin Eriksson (Pettersson, Pudas) PP1

59:05 0-2 Oscar Möller (Pudas) ENG

Skott: 25-30 (10-5, 14-15, 1-10)
Publik: 6 163 personer (Malmö Arena)