• Huvudsponsorer

Hemma
Timrå
TIK
Borta
Malmö
MIF

Stark upphämtning när Redhawks vann

19 januari 2019 17:50

Det såg mörkt ut när knappa tio minuter återstod av dagens bortamatch mot Timrå. Hemmalaget var två mål upp, men Redhawks lyckades gå ikapp sedan Jens Olsson kvitterat med en halvminut kvar. I förlängningen prickade Konstantin Komarek in segermålet och Redhawks bärgade två viktiga poäng.


Det blev en väldigt märklig eftermiddag i Medelpad, när Redhawks gästade Timrå. Hemmalaget var starkast inledningsvis, när spelet svajade för Redhawks.

Under den andra halvan av öppningsperioden kom Redhawks in i det betydligt bättre och då kom också ledningsmålet. Lars Bryggman vann en närkamp bakom offensiv målbur, Frederik Storm plockade upp pucken och satte upp Fredrik Händemark till tom bur.

Länge verkade det dock som om det målet skulle vara det enda positiva att skriva hem om för Redhawks del. Två utvisningar för spel med för många spelare på banan inom loppet av en och en halv minut gjorde att Timrå kunde kvittera. Och när Fredrik Händemark drog på sig ett matchstraff i slutet av den andra perioden var läget tufft.

Det blev dessutom tuffare. Jacob Olofsson sköt ett skott som var snett och vint, men studsade in i nät via en Redhawksförsvarare.

Strax därefter ådrog sig Redhawks ny tvåminutare, något som gav Timrå chans till spel fem mot tre i just två minuter - men då visade Redhawks klass.

När Timrå ändå kunde styra in 3-1 såg matchen ut att vara körd, men Redhawks gav aldrig upp. Under de sista tio minuterna av ordinarie matchtid förlade Redhawks spelet i offensiv zon.

Niklas Arell initierade upphämtningen med ett rappt skott och den fullbordades med 29 sekunder kvar. Då prickade Jens Olsson in kvitteringen. Moralboosten som tvåmålsupphämtningen gav följde med in i förlängningen, där Konstantin Komarek klev fram och prickade in avgörandet i krysset.

2019 års första seger är därmed ett faktum och efter tre raka bortamatch är det äntligen dags för spel i Malmö Arena under nästa vecka. Djurgården gästar på tisdag innan Mora kommer på besök om en vecka. Hjälp killarna till fler segrar - säkra dina platser till hemmamatcherna genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Timrå vs. Redhawks 3-4 (0-1, 1-0, 2-2, 0-1)

15:17 0-1 Fredrik Händemark (Storm)

21:19 1-1 Ludvig Rensfeldt (Salmonsson, Palmberg) PP1

41:38 2-1 Jacob Olofsson (Rensfeldt, Hardegård) PP1
46:24 3-1 Filip Hållander (Falk, Palmberg)
52:11 3-2 Niklas Arell (Warg, Persson)
59:31 3-3 Jens Olsson (Persson, Storm)

61:35 3-4 Konstantin Komarek (Lerby, Wemmenborn)

Skott: 35-31 (10-13, 14-7, 10-9, 1-2)
Publik: 4 287 personer (NKT Arena)