• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Lördagen bjuder på årets första match

4 januari 2019 15:11

Nära en vecka har hunnit passera sedan senaste matchen, men i morgon är det äntligen dags igen. Redhawks tar emot Örebro för första gången den här säsongen - ett lag som Redhawks bortabesegrat två gånger om under hösten och träningarna inför matchen har imponerat på huvudtränaren. – Jag är riktigt nöjd med de sista två träningarna, säger Peter Andersson.


Lördagen bjuder på årets första match. Redhawks tar emot Örebro hemma i Malmö Arena - ett lag som bortabesegrats två gånger om under hösten. Men Peter Andersson ser en tuff match framför sig.

– De själva har säkert mycket högre förväntningar. Vi har respekt för dem och läser man deras laguppställning känns det som ett lag som skulle kunna ligga högre upp i tabellen, säger han.

I vanlig ordning ligger dock fokus på det egna spelet. Sedan 2018 blev 2019 har Redhawks hunnit med tre träningsdagar.

– Vi har haft bra dagar sedan nyår där vi kollat en del video och kunnat analysera. Dessutom har vi tränat bra och jag är riktigt nöjd med de sista två träningarna. Vi tar med oss mycket från Skellefteåmatchen, menar Andersson och utvecklar;

– Vi var modiga, kaxiga och tuffa i den matchen. Det vill vi fortsätta att vara, precis som med vår identitet - att alla jobbar hårt även framföver.

Powerplay klickade inte alls under ett par matcher, men Redhawks hittade rätt såväl mot HV71 borta som senast mot Skellefteå.

– Vi har sett att killarna försöker och ibland studsar pucken fel. Powerplayspelet är inte alltid på topp, men vi snackade ut om det efter Linköpingsmatchen och sen fick vi göra mål direkt i matchen efter. Då kommer också självförtroendet, säger Andersson, vars lag studsat upp ordentligt i spelet med en man mindre på banan.

Där har Redhawks varit väldigt mycket starkare. På de sju senaste matcherna har Redhawks bara släppt in två mål i boxplay - och är under den här tiden bäst i serien på 91,3%.

– Vi tittade oss i spegeln och ändrade lite. Det har satt sig ganska bra och på sista tiden har vi varit bra i den spelformen. Den nivån behöver vi fortsätta att ligga på, tycker Andersson.

Anton Öhman är tillbaka i full träning och Anton Mylläri närmar sig spel, men ingen av dem finns med mot Örebro i morgon. Det innebär att Helge Grans åter finns med i laguppställningen efter att ha matchats i nära nio minuter så väl mot Skellefteå som mot HV71.

– Han har tagit väl vara på sina minuter. Han klarar av spelet i egen zon på ett bra sätt och fått stopp i spelet. Det finns en stor skicklighet i honom. Han vill lösa situationer genom att spela sig ur dem och en sådan back har vi gärna i vår laguppställning. Det spelar ingen roll hur gammal eller ung man är, men man måste klara av att spela. Så här långt har han gjort det bra, men vi tar det vecka för vecka, berättar Peter Andersson avslutningsvis.

FAKTA / Redhawks vs. Örebro
Nedsläpp lördag kl 15:15
Malmö Arena, Malmö

Matchtruppen:
Skadelistan är bantad och Peter Andersson har plötsligt alternativ, framför allt på forwardssidan. På backsidan matchas samma spelare som senast vilket innebär att 16-årige Helge Grans fortsatt finns med i matchtruppen. Max Görtz och Nichlas Hardt är aktuella för comebacker.

Ej uttagna:
Malte Setkov, Linus Cronholm, Anton Öhman, Anton Mylläri, Emil Molin, Martin Janolhs.

Formen:
Tabellfemman Redhawks avslutade 2018 med en seger och har 2-0-1-2 på de fem senaste matcherna. Hemmaspelet har också varit oerhört starkt under hösten och vintern, där tolv av 14 matcher i Malmö Arena slutat med seger.
Motsåndaren Örebro är på tolfte plats i SHL och har 1-1-1-2 på sina fem senaste matcher. På de 14 inledande bortamatcherna har Örebro bara lyckats ta en trepoängare på bortaplan - en seger som kom i premiären mot Mora. Morgondagens gäster är dock svårslagna under ordinarie tid och har kryssat sju matcher.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Lars Bryggman 3p (2+1), Johan Olofsson 3p (1+2), Christoffer Forsberg 3p (1+2), Carl-Johan Lerby 3p (0+3), Fredrik Händemark 3p (0+3).
Örebro: Jere Sallinen 5p (1+4), Rodrigo Abols 4p (4+0), Patrik Virta 4p (2+2), Kristian Närkyvä 4p (1+3), Anton Hedman 3p (2+1).

Special teams:
Redhawks: 20,4% i PP (6:a) / 76,3% i PK (11:a)
Örebro: 24,1% i PP (1:a) / 72,5% i PK (14:e)

Inbördes möten i år:
6/10 Örebro vs. Redhawks 1-5
8/12 Örebro vs. Redhawks 1-3

Målvaktsmatchen:
Oscar Alsenfelt 20 ma, 92,8% (3:a)
Stefan Steen 14 ma, 90,4% (15:e)
Eero Kilpeläinen 17 ma, 89,2% (17:e)
Cristopher Nihlstorp 13 ma, 91,7% (ej rankad)