• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

Redhawks föll efter sena mål

28 december 2018 21:15

JÖNKÖPING. Redhawks svarade för en bra insats i Jönköping och hade ledningen långt in i tredje perioden - och var det bättre laget under inledningen av densamma. Men hemmalagets kvittering iscensatte en vändning och Redhawks får vända hemåt utan poäng.


För två dagar sedan fick Redhawks inleda med spel i powerplay efter bara några sekunder. I kväll var det motsatt läge, med en tidig utvisning - och det höll på att bli en repris när Johan Olofsson sånär lirkade in ledningspucken i ett friläge efter en minut.

Öppningsperioden var stark från Redhawks sida och i ett powerplay smällde Konstantin Komarek in ett vasst direktskott, en ledning som stod sig under både de inledande 20 och 40 minuterna.

I den andra perioden fick hemmalaget mer snurr i sitt offensiva spel, men Redhawks fredade sig ändå väl. Oscar Alsenfelt stoppade de skott som kom emot honom och såg till att nollan var intakt även efter två spelade perioder.

Redhawks inledde dessutom den tredje perioden starkt med flera långa anfall. Det var också nära att ledningen dubblades, men ribban hindrade Carl Persson från att göra sitt första mål i Redhawkströjan.

Istället kunde HV71 vända på matchen. Smålänningarna kvitterade i ett powerplay och när Redhawks en och en halv minut senare misslyckades med att få undan en lös puck framför egen målbur så small det igen.

Redhawks kvitteringsjakt bar inte frukt och istället spikade hemmalaget slutsiffrorna till 3-1. På söndag kväll gäller det att studsa tillbaka, när Skellefteå gästar Malmö Arena.

MATCHFAKTA, SHL
HV71 vs. Redhawks 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)

11:30 0-1 Konstantin Komarek (Lerby, Olofsson) PP1

48:50 1-1 Andreas Thuresson (Sundh, Lehtonen) PP1
51:17 2-1 Sebastian Wennström (J Andersson, Lauridsen)
58:10 3-1 Oscar Sundh (N Andersson)

Skott: 22-20(7-6, 7-4, 8-10)
Publik: 7 000 personer (Kinnarps Arena, Jönköping)