• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Måndag Mån 19 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

En poäng hemma mot Linköping

26 december 2018 17:39

MALMÖ. Det grinade något emot Redhawks under annandagsmatchen i Malmö Arena. Efter en öppningsperiod, där spelet inte stämde, tog Redhawks över ordentligt mot Linköping. Trots det var det gästerna som drog det längsta strået, när Redhawks fick se sig besegrat i förlängning.


I dag var det dags för hockey igen med klassisk annandagsmatch efter julledigheten. Hemma i Malmö Arena hade Redhawks chansen att tangera klubbrekordet på tio raka hemmasegrar, men initialt stod inte Redhawks att känna igen.

Ett tidigt numerärt överläge resulterade i ett mål i baken efter en miss i egen zon och det hängde också över Redhawks under hela den inledande perioden och gästerna kunde gå till pausvila med den där uddamålsledningen.

I andra perioden var det ett helt annat Redhawks, som tog ett ordentligt tag om taktpinnen. Kvitteringen kom också följaktligen, när Tobias Ekberg kunde spräcka sin målnolla för säsongen med ett väl avvägt handledsskott i krysset.

Men trots att Redhawks dominerade perioden var det underläge inför tredje. Bara 46 sekunder före pausvilan kunde Adam Brodecki åter ge Linköping ledningen - något som inte speglade matchbilden.

Redhawks fick därmed fortsätta sin jakt i tredje - och det blev sannerligen en ordentlig jakt där Linköping gång på gång fastnade i försvarszon. Det dröjde dock till matchuret hade knappa sex minuter kvar till 60 innan den förlösande kvitteringen kom. Kalabalik uppstod runt gästernas målbur och till slut kunde Frederik Storm förpassa pucken över linjen.

Fler mål blev det dessvärre inte i dag. Matchen gick till förlängning och där kunde Linköping nyttja sitt andra friläge för matchen och lägga beslag på bonuspoängen. Hemmasviten stannade därmed på ett tangerat klubbrekord, med nio segrar.

Redan i övermorgon får Redhawks chans till revansch innan året avslutas med hemmamatch mot Skellefteå på söndagskvällen. Dina biljetter till den matchen köper du här!

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Linköping 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

1:10 0-1 Jimmy Andersson (Gordon) SH1

26:48 1-1 Tobias Ekberg (Rosdahl, Lerby)
39:14 1-2 Adam Brodecki (F Karlsson, A Karlsson)

54:16 2-2 Frederik Storm (Bryggman, Händemark)

61:28 2-3 Andrew Gordon (Wright)

Skott: 40-27 (8-8, 14-9, 16-9, 2-1)
Publik: 6 725 personer