• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 10 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Olofssons straff fixade derbysegern

6 december 2018 21:54

MALMÖ. Redhawks är derbykungar igen. Det var inte hemmalagets bästa insats för säsongen, men till slut stod Redhawks ändå som segrare. Oscar Alsenfelt svarade för en stormatch mellan stolparna och offensivt klev Johan Olofsson fram som matchvinnare. Han sköt Redhawks enda mål under ordinarie matchtid - och avgjorde sedan i straffläggningen.


Det blev ett annorlunda derby i Malmö Arena, men inte på det sätt som höstderbyna varit tidigare. Något vilda västern-derby med mängder av mål, bjöds publiken inte på.

Istället var den en intensiv tillställning, där Redhawks inte riktigt hittade rätt i spelet. Den första perioden gick klart på poäng i Rögles favör, men Redhawks höll ändå 0-0 - och skapade även ett par vassa möjligheter framåt.

De enda målen som matchen skulle bjuda på, de kom i den andra perioden - båda i powerplay. Ja, under ordinarie matchtid, vill säga. Redhawks öppnade när Johan Olofsson hittade rätt från sin position som playmaker i den högra tekningscirkeln. Det gav också ett momentum, men en slarvig utvisning gav Rögle en biljett tillbaka och kvitteringen kom.

1-1 stod sig matchtiden ut. I förlängningen förmådde Redhawks inte utnyttja fyra mot tre-spelet, men i vanlig ordning var det Redhawks som drog det längsta strået i straffläggningen.

Rögle såg dock ut att avgå med segern. Marcus Sylvegård hade kniven mot strupen och visade prov på noll och inga nerver. Kvitterat och sedan var det dags för Johan Olofsson. Värmlänningen, som enligt Peter Andersson aldrig har missat två straffar i rad, sköt derbysegern till Redhawks och blev stor matchvinnare - tillsammans med Oscar Alsenfelt. Redhawks burväktare stoppade 40 av 41 skott plus fyra av fem straffar och var bäst i hemmalaget.

Derbysegern innebär att Redhawks klättrar ett pinnhål i den rekordjämna tabellen. Segern, den var förresten Redhawks tionde raka hemma i Malmö Arena.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Rögle 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

21:39 1-0 Johan Olofsson (Lerby, Görtz) PP1
28:30 1-1 Olle Liss (Sjögren, Elvenes) PP1

65:00 2-1 Johan Olofsson (avgörande straff)

Skott: 34-41 (8-14, 13-11, 8-15, 4-1, 1-0)
Publik: 11 650 personer