• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Redhawks tog en ny straffseger - nu mot HV71

24 november 2018 20:54

MALMÖ. För andra gången den här veckan kammar Redhawks hem en seger efter straffläggning. Konstantin Komarek blev stor matchvinnare när han både sköt Redhawks enda mål på ordinarie matchtid och följde upp med att hitta rätt på båda sina straffar.


En tuff period med väldigt många matcher avslutas i kväll med hemmamatch mot HV71. Och ännu en gång visade Redhawks prov på hur svårspelade man är i Malmö Arena.

Konstantin Komarek, som kom att bli kvällens store man, såg också till att Redhawks tog ledningen. Men fram till målet var det faktiskt gästerna som hade haft klart mest. Men i powerplay visade österrikaren ingen pardon.

Målet var dock inte ett klassisk powerplaymål. Istället kom det på en flygande ingång, där Max Görtz slog en fin passning över centrallinjen och Komarek avslutade direkt.

Därefter tog Redhawks över tillställningen och förde spelet under de resterande 50 minuterna. Dock kom ingen ytterligare utdelning. I den andra perioden skapade Redhawks mängder av heta målchanser, men Jonas Gunnarsson visade prov på att han är en vass burväktare. Och när Redhawks inte förmådde att dra ifrån målmässigt var det istället en annan tidigare rödhök som kvitterade. Martin Fehérváry prickade in sitt första i SHL från blålinjen.

Det målet var det sista som publiken i Malmö Arena bjöds på under ordinarie matchtid. Istället var det alltså straffar som fick avgöra - en konst som Konstantin Komarek behärskar tillfullo. Han satte både sina försök och det sista säkrade segern. Poängen innebär att Redhawks avancerar i tabellen och går till vila som tvåa.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. HV71 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

9:38 1-0 Konstantin Komarek (Görtz, E Sylvegård) PP1

30:00 1-1 Martin Fehérváry (Lehtonen, Önerud)

65:00 2-1 Konstantin Komarek (avgörande straff)

Skott: 30-27 (4-8, 9-6, 14-9, 2-4, 1-0)
Publik: 8 112 personer